Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/The Nutcracker in 3D

   

The Nutcracker in 3D
Лешникотрошачката 3D

Goldcrest Post Production London, HCC Media Group See more, А Плюс Синема

Великобритания, Унгария, 2010, 110 мин.

реж.: Андрей Кончаловски

В ролите: Ел фанинг, Натан Лейн, Джон Туртуро, Юлия Висоцка

Жанр: Фентъзи, мюзикъл, мелодрама,

Официален сайт:
http://nutcrackerin3d.com/

Премиера на: 09.09.2011

Анотация

Андрей Михалков-Кончаловски, носител на Голямата награда на журито от Кан за филма си „Сибириада” (1979), за пореден път изненадва своите почитатели, екранизирайки чисто приказен сюжет, заимстван от историята на Е.Т.А. Хофман, която е станала известна по целия свят, благодарение на едноименния балет по музика на Чайковски.
За целта е привлякъл прекрасните американски актьори Нейтън Лейн, Джон Туртуро и 13-годишната Ел Фанинг (сестра на холивудската звезда Дакота Фанинг, номинирана за най-добра млада актриса от Асоциацията на младите актьори в Лос Анджелис).
Дейстнвието се развива във Виена през 20-те години на миналия век. Деветгодишната Мери живее в образцов дом, но й липсват човешка топлота и истински приятели.

Въпреки, че е заобиколена от прекрасни играчки, Мери копнее за внимането на своите родители. В коледната нощ получава дървена кукла от своя чичо, с която е свързана невероятната история, която предстои да видите.
„За първи път правя филм, който може да се гледа от цялото семейство“, заявява Кончаловски и добавя, че повечето скъпоструващи продукции в днешно време са ориентирани към тинейджърската публика. Парите за неговия твърде скъп филм  ($90 млн.!) са осигурени от унгарски и английски продуценти и от руската банка Внешэкономбанк.
През 60-те години Кончаловски работи като сценарист в съавторство с Андрей Тарковски, известен с нравствения си максимализъм и отхвърлянето на развлекателното кино. Какво би казал той за „Лешникотрошачката на 3D“, ако беше жив?
„Честно казано, не знам. Според мен щеше да бъде много разочарован от мен. Щеше да бъде разочарован и от света и накъде той отива. А може би щеше да го хареса, тъй като сигурно щеше да се промени и той заедно със света“, заявява прочутият режисьор в интервю за в. „Дневник“.


     

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)