Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ДРУГОТО КИНО


Днес всички твърдят, че обичат киното. Но в действителност повечето хора гледат филми само за забавление и дори за убиване на времето, допринасяйки косвено за все по-елементарното и повърхностно отразяване на филмовата тематика в медиите и за еднообразието на репертоара в киносалоните.

Този сайт бе създаден, за да отговори на потребностите на малкото истински синефили от повече информация за некомерсиалните, високохудожествени филми, които излизат по света (и много по-рядко у нас), но остават незабелязани. Специално място ще бъде отделено на историята на киното и по-специално на необикновените личности, създали шедьоврите, с които днес се гордее седмото изкуство.

„Другото кино” ще играе ролята на своеобразен навигатор в морето на киноиндустрията, представяйки кинотворците по нов начин, информирайки достоверно за техните победи и провали, за фестивалните награди и годишните класации, за премиерите и надеждите на продуцентите и разпространителите, и разбира се, не на последно място - за реакциите на критиците и редовите зрители.

„Другото кино” ще залага на честната, откровената и донякъде провокативна гледна точка - както към хората, които правят кино, така и към всички онези, които гледат кино – без значение дали в кинозалите, по телевизията или на компютърните екрани. И макар че винаги ще търси интересните и любопитни сюжети, все пак ще бъде по-скоро информационно-аналитичен, отколкото развлекателен сайт.

Красимир Кастелов – журналист и синефил
За контакти: 
krasi_kastelov@abv.bg
 
 
 

      

Други

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)