Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/УЕСТСАЙДСКА ИСТОРИЯ

   

УЕСТСАЙДСКА ИСТОРИЯ


20th Century Studios, Amblin Entertainment, Amblin Partners

САЩ, 2021, 156 мин.

реж.: Стивън Спилбърг

В ролите: Ансел Елгорт, Рейчъл Зиглър, Рита Морено, Майк Файст

Жанр: мюзикъл

Официален сайт:
https://www.20thcenturystudios.com/movies/west-side-story/

Премиера на: 10.12.2021

Анотация

"Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг е римейк на прочутия  едноименен мюзикъл от 1961 г. чиито режисьори са Робърт Уайз и Джером Робинс. Тяхната „Уестсайдска история” е удостоена с 10 награди „Оскар” от общо единадесет номинации, побеждавайки при това в основни категории като най-добър филм, режисура и операторска работа. 

Критиците хвалят новия филм за точното пресъздаване на атмосферата на Ню Йорк от 1950-те години. Действащите персонажи живеят в бедняшки квартали, натикани като сардели в огромните блокове на Горен Уест Сайд, редом с пространство в развалини, върху което предстои да се изгради бъдещият Линкълн център.

„Филмът смело и почти предизвикателно възсъздава атмосферата на оригиналния мюзикъл. Потресаващият графичен образ на Ню Йорк от края на 1950-те създава усещането като че ли сте се пренесли със 70 години назад във времето — пише Питър Брадшоу в The Guardian. 

„Това е прекрасен филм-развлечение за големия екран, който е едновременно преосмисляне на мюзикъла, и внимателно пресъздаване на оригинала”, — заключава Дейвид Руни в The Hollywood Reporter.

 

 


     

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)