Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/The Human Resources Manager

   

The Human Resources Manager
Мениджър човешки ресурси

2- Team Productions / EZ Films / Ван Крис

Израел, Германия, Франция, 2010, 103 мин.

реж.: Еран Риклис

В ролите: Марк Иванир, Гури Алфи, Ноа Силвер, Розина Камбос

Жанр: драма, трагикомедия

Официален сайт:


Премиера на: 09.09.2011

Анотация

Мениджърът човешки ресурси в голяма пекарна на хляб в Йерусалим се намира в трудна ситуация. Той е разделен с жена си, рядко вижда дъщеря си, а и в работата си не намира утеха. Когато една от младите служителки на фирмата е убита при поредния атентат, тялото й не е потърсено близо седмица в моргата, а пекарната е обвинена в безразличие.
За да избегне скандал в пресата, собственичката нарежда на своя мениджър по човешките ресурси да придружи тялото на загиналата до неназована страна в Източна Европа, за да го предаде на роднините й. Бюрократични спънки правят сложно намирането на роднина, който да подпише смъртния акт.
Героят (акт. Марк Иванир) се оказва въвлечен в странно пътуване, започнало като мисия за спасяване накърнената репутация на фирмата, в която работи, а довело до пробуждане на приспаната му човечност.
Филмът "Мениджър човешки ресурси" бе израелското предложение за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм на 2010 г.

Награди: 5 награди на филмовата академия на Израел за най-добър филм на 2010 година, най-добър режисьор в лицето на Еран Риклис, най-добър сценарий (Ноа Столман), най-добра поддържаща актриса (Розина Камбос) и най-добър звук.


      

Подобни публикации

  

ФИЛМИ НА ФОКУСАНАЛИЗ – ТУК


 

 

 

 

ТОП ЕКРАНИЗАЦИИ

 
АНАЛИЗ – ТУК