Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/The Fighter

   

The Fighter
Боецът

Paramount Pictures / Тандем филм

САЩ, 2010, 116 мин.

реж.: Дейвид О. Ръсел

В ролите: Марк Уолбърг, Крисчън Бейл, Ейми Адамс, Мелиса Лео

Жанр: драма

Официален сайт:
http://www.thefightermovie.com/

Премиера на: 10.12.2010

Анотация

След години подготовка The Fighter е заснет само за 33 дни в работническите квартали на Лоуъл, Масачузетс. Дълго преди това продуцентите Дейвид Хобърман и Тод Либърман се влюбват в историята за Мики и Дики и знаят, че нещата не се свеждат само до спортната победа на един аутсайдер. Целият екип се обединява около идеята да възкреси едно прекрасно семейство чрез поредица от комични, лирични, болезнени и триумфални мигове не само на ринга, но и в семейната гостна.
Гордостта на града Дики, който някога е повалял легендарния Шугър Рей Ленард, изживява тежка личностна криза. Боксьорът в семейството вече е неговият брат Мики, а майка му Алис (МЕЛИСА ЛИО) е мениджър. Но Мики не се справя добре на ринга и когато едва не загива в бой с поредния неудачно подбран съперник, новата му приятелка Шарлийн (ЕЙМИ АДАМС) го убеждава да скъса със семейството си и да гони собствените си интереси без своя брат-неудачник.
Скоро му се открива шанс да се бори за титлата, но става ясно, че без помощта на брат си не би могъл да стане шампион.
„Боецът" е филм за семейството, любовта, близостта и трудностите в живота. Драмата в него е толкова вълнуваща, колкото е и боксът на ринга" – споделя Марк Уолбърг, който тренира усилено няколко години, за да може да се справи с огромното физическо напрежение, което ролята му на боксьор изисква.
Филмът е създаден от Paramount Pictures и Relativity Media със съдействието на The Weinstein Company, Relativity Media, Mandeville Films и Closest to the Hole Production.

Награди:
7 номинации за "Оскар" - включително за най-добър филм на 2010 г., най-добър режисьор в лицето на Дейвид О. Ръсел и най-добри изпълнители на поддържащи роли - Крисчън Бейл и Ейми Адамс.
 


      

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)