Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/ДОКАТО АЯ СПЕШЕ

   

ДОКАТО АЯ СПЕШЕ
ДОКАТО АЯ СПЕШЕ

Филмарк, Аудиовидео Орфей, Меджик шоп, Филмсаунд, Булфилм, КТ Филм и Медия, НФЦ, Артин Вижън

България, 2015, 88 мин.

реж.: Цветодар Марков

В ролите: Стефан Денолюбов, Юлиан Вергов, Георги Кадурин, Стефан Мавродиев, Ирини Жамбонас, танка Калчева, Емил Емилов, Ая Мутафчиева

Жанр: драма

Официален сайт:


Премиера на: 07.10.2015

Анотация

Вторият игрален филм на режисьора Цветодар Марков е камерна драма за нелеката съдба на артиста в днешното меркантилно време.
В центъра на историята е Асен (Стефан Денолюбов), талантлив актьор, чиято мечта е да изиграе на сцената Вуйчо Ваньо. Проектът вече е в ход и той няма търпение най-после да осъществи бленуваната роля. След поредното успешно представление на "Ричард III", докато разговаря с колегите си в гримьорната, е повикан при директора. И тук светът се срутва пред очите му, когато разбира, че не само шекспировата пиеса ще бъде свалена от репертоара, но и Вуйчо Ваньо ще се играе от актьор, познат от телевизията.
Някои критици определят лентата като метафора на българските несполуки, а други - като филм за любовта към театъра и към близките. За разлика от другите български продукции през 2015 г., които показват тоталния разпад на семейството, тук главният герой намира своето убежище именно сред любимите си същества. И неслучайно когато видиш една от най-вълнуващите сцени между двамата съпрузи - Мила, която си тръгва ядосана от театъра със заспалото на ръцете й дете, а Асен ляга на капака на колата и прави сърце на стъклото, разбираш, че каквото и да се случи до финала, героят ще бъде спасен."
(по материал на Зорница Кънчева за сайта formalno.com)

"Ролята е писана по Стефан Денолюбов, сега в пика на актьорското си можене ("Урок", "Слава"), донесло му "Златна роза". Типажът е събирателен за изгубеното в прехода поколение на неприспобилите се и лесно ранимите ("умните и красивите" в лексиката на причинителите)."
                                                                                                          Янко Терзиев, в. Капитал
 

Награди и номинации:

  • Награда за най-добра мъжка роля на Стефан Денолюбов от 33-ия фестивал на българския игрален филм във Варна

 

 
 


       

Подобни публикации


ВЪЗВИШЕНИЕ
10.10.2017

ВОЕВОДА
13.01.2017

СЛАВА
06.08.2016

MUSTANG
19.05.2015
  

ФИЛМ НА ФОКУС


      

Повече по темата може да прочетете тук.
 

Брошура

Запишете се за нашия ежемесечен Newsletter!

Разпространи съдържание