Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ДАТСКИТЕ КРИТИЦИ СЕ РАЗСЪБЛЯКОХА КАТО АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ НА "НИМФОМАНКАТА"


19.12.2013  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Водещите датски кинокритици си направиха находчива шега във връзка със серията постери, рекламиращи новия филм на Ларс фон Триер „Нимфоманката“, който излиза на екран в Копенхаген на 25 декември. На плакатите главните герои от филма (в изпълнението на Шарлот Генсбур, Уилям Дефо, Ума Търман, Крисчън Слейтър, Стелан Скарсгард, Удо Киер, Шая Лабьоф и други) са изобразени голи и в момент на оргазъм. Кинокритиците на свой ред, които са представители на най-влиятелните датски издания, са се фотографирали по аналогичен начин, за да рекламират наближаващата церемония по връчване на главната кинонаграда на Дания – „Бодил“ (Bodil), с която националната асоциация на датските кинокритици удостоява ежегодно от 1948 насам най-добрия датски филм на годината. Любопитно е дали на 1 февруари 2014 г. и „Нимфоманката“ ще бъде отличен с това престижно отличие?

В официалното заявление на датските кинокритици се казва следното: „Някои може да си мислят, че ние просто си седим в своите кули от слонова кост, наблюдавайки отвисоко с надменен поглед кинематографичния ландшафт, не изживявайки никакво удоволствие. Но и ние, както всички, можем да изпитаме екстаз от филма - и не се боим да споделим своя възторг с всички!“.
Както е известно, новият филм на Ларс фон Триер е с продължителност 4 часа, макар че оригиналната режисьорска версия била дори по-дълга с час и половина. Според твърденията на продуцентите, които са имали тежката дума при монтажа, съкратени са предимно сцените със съвсем откровено сексуално съдържание.
Обявен за най-скандалния филм на годината още преди да е излязъл на екран, „Нимфоманката" най-вероятно ще се окаже поредната провокация на прочутия датчанин, разбунила лицемерните духове на благопристойната публика.
С този филм Триер завършва трилогията си за депресията, включваща още „Антихрист“ (2009) и „Меланхолия“ (2011). Не случайно главната роля отново изпълнява Шарлот Генсбур, играла и в предишните два филма. Този път тя пресъздава образа на крехка и самотна жена, пристрастена към секса. Филмовият разказ е структуриран от отделни части, подобно на глави на роман. Въпреки предпазните мерки, изразяващи се в използването на дубльори за натуралистичните сцени, Шарлот Генсбур признава, че има угризения за някои аспекти на изпълнението си, свързани не толкова със секс сцените, колкото с мазохистичния им характер. „Това беше неудобно и, да, малко унизително“, - признава тя пред британския вестник „The Guardian“.
Източник: The GuardianHollywood Reporter

Nymphomaniac Official Trailer from Zentropa on Vimeo.Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)