Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/127 Hours

   

127 Hours
127 часа

Cloud Eight Films, Film4, Everest Entertainment, Darlow Smithson / А Плюс Синема

САЩ / Великобритания, 2010, 94 мин.

реж.: Дани Бойл

В ролите: Джеймс Франко, Кейт Мара, Амбър Тамблин, Шон А. Бот, Трийт Уилямс

Жанр: драма

Официален сайт:
http://www.foxsearchlight.com/127hours/

Премиера на: 28.01.2011

Анотация

"127 часа" разказва клаустрофобичната и потресаваща истинска история на Aрън Ралстън, който е приклещен от парче скала в каньон в щата Юта, но успява да се измъкне оттам след шест дни.
Режисьорът на филми като "Трейнспотинг", "28 дни по-късно" и "Беднякът милионер" Дани Бойл изпълва всеки кадър на "127 часа" с киноадреналин, обявявайки война на скучната сериозност на другите псевдодокументални драми.
Разбира се, филмът не би бил това, което е, ако в главната роля не беше Джеймс Франко, който показва най-доброто от себе си и прави най-естествената си и нюансирана роля до момента, в която ужасът се смесва с ободрителен хумор.
Изпълнението на Франко е завладяващо дръзко и показва, че актьорът е готов на всичко, за да ви завладее. Филмът "127 часа"  е изпълнен от началото до края със сурова енергия и демонстрира двойно върхово постижение както от страна на актьора, така и от страна на режисьора.

Награди и номинации:
Шест номинации за "Оскар" 2011 - за най добър филм, най-добър актьор (Джеймс Франко), адаптиран сценарий, монтаж, музика и песен от филм.


     

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)