Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

НА 51 ГОДИНИ ПОЧИНА ДЖЕЙМС ГАНДОЛФИНИ


20.06.2013  Текст:  Kastel

братя Коен

   

На 51 години е починал Джеймс Гандолфини – звездата от прочутия сериал за мафията „Семейство Сопрано“ (The Sopranos, 1999 - 2007), съобщават световните агенции. Носителят на „Златен глобус“ и три награди „Еми“ (телевизионният „Оскар“) е получил сърдечен удар по време на почивка в Италия.
Преди Дейвид Чейз да му повери емблематичната роля на ганстера Тони Сопрано от едноименната тв-поредица, той бе известен с изпълненията си във филми като „Истински романс“ (True Romance, 1993) „Игра на пари“ (Get Shorty, 1995) и „Аленият прилив“ (Crimson Tide, 1995).
Но именно след превъзходното си превъплъщение в неспокойния и непредвидим мафиотски бос от сериала „Сопрано“ Гандолфини се превръща в международна звезда, предпочитана от режисьори като братята Коен („Човекът, който не беше там“, 2001), Род Лъри („Последният замък“, 2001), Стивън Зийлиън („Цялото кралско войнство“, 2006), Андрю Доминик („Убивай ги нежно“, 2012) и др.
Все пак, любителите на киното по целия свят ще го запомнят с ролята му на Тони Сопрано от сериала, определен неотдавна от гилдията на американските сценаристи за най-добрия на всички времена. А това едва ли би било възможно, без невероятното изпълнение на Джеймс Гандолфини, пресъздаващ блестящо образа на глава на семейство от Ню Джърси, който преодолява всякакви проблеми, опитвайки се хем да запази правилата на престъпния свят, хем да устоява правото си на личен и семеен живот.
До смъртта си Гандолфини участва в снимките на нов сериал по платената американска кабелна телевизия, наречен „Криминално правосъдие“.
Прочутият актьор има едно дете от първия си брак с Марси Вударски (Marcy Wudarski). С втората си съпруга (актрисата Дебора Лин (Deborah Lin) живее от 2008 година до смъртта си.Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)