Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/Inception

   

Inception
Генезис

Warner Bros. Pictures / Александра Филмс

САЩ, Великобритания, 2010, 144 мин.

реж.: Кристофър Нолан

В ролите: Леонардо Ди Каприо, Елън Пейдж, Марион Котияр, Джоузеф Гордън-Левит, Кен Уатанабе,Майкъл Кейн, Килиън Мърфи, Том Беринджър, Лукас Хаас, Дилийп Рао, Том Харди

Жанр: фантастика, екшън, криминален,

Официален сайт:
http://inceptionmovie.warnerbros.com/dvd/

Премиера на: 16.07.2010

Анотация

 Коб (Леонардо Ди Каприо)  е екстрактор или иначе казано крадец, който обаче се е специализирал в отмъкването и на най-съкровените тайни на своите жертви, докато те сънуват дирижираните от самия него сънища. Помага му добре сработен екип, в който се открояват няколко фигури: архитект (Елън Пейдж), чиято задача е да конструира пространствата, в които ще се разгърне действието по време на синхронното сънуване; химик (Дилийп Рао), осигуряващ нужните сънотворни препарати и имитатор (Том Харди), който е в състояние да променя по желание физическия си облик.
Заедно с тях екстракторът нахлува в съня на своите жертви, където му се налага да се пребори не само с проекциите на техните подсъзнания, но най-вече с преследващото го чувство на вина, олицетворено от образа на мъртвата му съпруга (Марион Котияр).
Пребивавайки толкова често сред виртуални реалности, на Коб му се удава все по-трудно да отличава сънищата от действителността, приличаща по-скоро на натрапчив кошмар, заради невъзможността да се върне у дома при децата си.
Но благодарение на необикновената мисия, възложена му от супермогъщ японски индустриалец (Кен Ватанабе), пред него се открива шансът да започне на чисто живота си…
Този път обаче ще трябва не просто да открадне нечия чужда идея, а напротив – да посее такава – дълбоко, дълбоко в подсъзнанието на наследника на могъща бизнес империя (Килиан Мърфи), което да стане причина за нейното разпадане.

AICN: Филмът в основата си използва характерната за фантастичните трилъри рязка смяна на повествователните линии. Но удоволствието идва не толкова от перфектната демонстрация на визуалните възможности на модерното кино, а от наличието на добре обмислен и завладяващ сюжет. Без всякакви угризения можем да заявим, че „Генезис” е истинско кинематографично чудо.

Награди: 4 награди "Оскар" - за най-добра операторска работа (Уоли Пфистър), най-добър звук, звуков монтаж и визуални ефекти


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)