Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ГУИНЕТ ПОЛТРОУ ПРЕДСТАВЯ НА ЕКРАНА МАРЛЕН ДИТРИХ


28.12.2010  Текст:  Kastel

Марлен Дитрих

   


Носителката на „Оскар” Гуинет Полтроу ще се превъплъти в Марлен Дитрих в нов двусериен биографичен тв-филм, според информация, разпространена от сайта Collider. Той ще бъде озаглавен „Марлен”, а с неговото продуциране ще се заеме основаната от Люк Бесон компания EuropaCorp. Сценарият е написал носителят на награда „Еми” Андрю Дейвис („Дневникът на Бриджит Джоунс”), който е адаптирал за екрана скандалните мемоари на дъщерята на кинозвездата - Мария Рива, публикувани през 1994г.

Вчера се навършиха 109 години от рождението на Марлен Дитрих. Тя се появява на белия свят на 27 декември 1901 в Започва да играе на сцената и да се снима в киното още в началото на 20-те години на миналия век.
През 1930 излиза един от най-известните филми с нейно участие „Синият ангел”, на режисьора Джозеф фон Щернберг, който я прави международна звезда. Славата й прогърмява по целия свят след участието й в няколко холивудски хита, като „Мароко”, „Шанхайски експрес”, „Русокосата Венера”, „Песен на песните” (1933); „Дяволът е жена” (1935). Скоро след това Щернберг е принуден да напусне „Парамаунт” и на Дитрих й се налага да се снима във филми на други режисьори. Но по това време тя вече е от най-скъпо платените звезди на световното кино, обсипвана с предложения отвсякъде - дори и от нацистка Германия. През 1937-а актрисата е поканена лично от Гьобелс да се върне в родината си, за да се снима в немскоезични филми за прослава на Третия райх. Дитрих обаче отказва и през 1939 получава американско гражданство. През Втората световна война участва в артистична трупа, която дава представления за повдигане духа на американските войници. Наградена е дори и с американския медал „За свободата”, както и с най-престижните френски ордени „Кавалер на почетния легион” и „Офицер на Почетния легион”.
След завръщането си в Америка предложенията за интересни роли намаляват, но все пак тя успява да се снима в два филма, без които представата ни за нейния драматичен талант като актриса едва ли би била пълна. Това са филмите „Свидетел на обвинението” (1957) и „Нюрнбергският процес” (1961).
Последният филм с нейно участие „Just a Gigolo”, излиза през 1978г.

Марлен Дитрих умира на 6 май 1992г.
Две години по-късно нейната дъщеря Мария Рива публикува мемоарна книга за майка си, в която описва скандалния личен живот на звездата, поддържала многобройни интимни връзки както с мъже, така и с жени. Любопитното е, че през целия си живот Марлен Дитрих е официална съпруга на един-единствен мъж Рудолф Зибер, но двамата си живели разделени един от друг.
Сега ще очакваме да видим на екрана една любопитна версия на „непознатата Марлен”, въплътена от една от най-известните днес актриса Гуинет Полтроу.

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации