Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ЧЕРНОБЕЛИЯТ НЯМ ФИЛМ „АРТИСТЪТ“ СЕ СБЛЪСКА С НЕРАЗБИРАНЕТО НА ЗРИТЕЛИТЕ


23.01.2012  Текст:  Иван Мишляков

Златен глобус

   

Посетители на един от киносалоните в Ливърпул напуснали прожекцията на филма „Артистът“ (The Artist), настоявайки да им върнат парите за билетите, съобщи The GuardianПричината за недоволството им била, че не са били уведомени предварително, че филмът е черно-бял и при това...ням.
С цел да избегне други подобни реакции, управителят на веригата киносалони „Odeon cinemas” предложил специална оферта. Тя гласи, че киното може да върне парите за билетите на зрителите, срещнали непреодолими трудности при възприемането на филма, но само ако те поискат това до десетата минута от началото на прожекцията.
Артистът” на френския режисьор Мишел Азанависиюс е сред най-нашумелите филми, създадени през 2011 г. Историята за актьор, чиято кариера залязва с идването на звука в киното, е посрещната с възхищение още на премиерата на филма в Кан, а впоследствие и на много други големи международни форуми. Наскоро получи три награди „Златен глобус“ - съответно за най-добър мюзикъл/комедия, най-добър актьор (Жан Дюжарден) в мюзикъл/комедия и за оригинална музика и 12 номинации за наградите на Британската академия за филмови и телевизионни изкуства (BAFTA).
Разпространението на филма с бюджет от 15 милиона долара до момента носи нелоши приходи, които в световен мащаб вече надхвърлят $30 милиона, а в самата Франция е начело в боксофис класацията. Зрителският му успех навярно ще стане още по-голям след очакваните номинации и за „Оскар” следващата седмица…
А ако случайно някоя наша фирма се осмели да го разпространи у нас, ще е добре да подготви още по-примамливи оферти от тази, за която вече стана дума.
Източник: сайтът на The GuardianКоментари (1)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)