Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/The September Issue

   

The September Issue
Септемврийският брой

A&E IndieFilms, Actual Reality Pictures

САЩ, 2009, 90 мин.

реж.: Р. Дж. Кътлър

В ролите: Ана Уинтур, Грейс Кодингтън, Хилари Рода, Андре Леон Тали, Исабел Толедо, Чарлс Таунсенд, Жан-Пол Готие

Жанр: документален

Официален сайт:
http://www.theseptemberissue.com/

Премиера на: 16.01.2009

Анотация

Ана Уинтур, легендарната главна редакторка на „Вог” от 20 години, е най-влиятелната и противоречива фигура в света на модата. Скрита зад прическата „боб” и слънчевите очила, които са нейната запазена марка, Ана не е позволявала на никого да рови зад кулисите на списанието й. Досега. Със своя безпрецедентен достъп, новият филм на Кътлър „Септемврийският брой” постига в модата онова, което филмът му The War Room направи в политиката – завежда ни в един свят, който само си мислим, че познаваме.
Всеки август рекорден брой читатели с нетърпение очакват септемврийския брой на „Вог”. Броят за 2007 г. е най-големият досега, тежащ близо 2 кг, с продадени 13 милиона копия, и по-мощно влияние върху 300-милиардната глобална индустрия на модата от всяко друго издание. Един задълбочен, смешен и изненадващ поглед върху Ана Уинтур и нейния самоотвержен екип от редактори, докато създават тази задължителна Библия на модата. Кътлър изследва недосегаемия блясък на „Вог”, за да разкрие истинската природа на тези изключително страстни хора.

Ревю

Питър Травърс – Rolling Stone
“Р. Дж. Кътлър е създал убийствено забавен документален филм, който внимателно изследва как главната редакторка на Вог Ана Уинтур изтисква кървава пот и сълзи от нейния екип, за да публикува гигантския септемврийски брой на модната библия „Вог” за 2007 г.
...В началото за кратко филмът изглежда като доста захаросан разказ за това как британката Уинтър управлява своя кораб на модата със стил и – поради презрителното отношение на семейството й към нейната уж фриволна работа – с отбранителна грация. Но истинската грация тук идва от Грейс Кодингтън, артистичен директор на Вог, която не е позволила да пресъхне любовта й към високата мода, въпреки целия натиск от страна на всемогъщия рекламен Господ. Всъщност да гледаш непрекъснатото противопоставяне и взаимно допълване между Кодингтън и Уинтър се оказва жизнеутвърждаващо и поучително. Като всички преуспяващи списания и “Вог” отразява битката между църква и държава, издателска дейност и реклама, изкуство и комерсиалност. Уинтур управлява хубав кораб. Кодингтън й напомня, че дългата история на “Вог” се крепи на нещо повече от печалбата. В крайна сметка, те са един успешен тандем. “

Награди:

Наградата за операторско майсторство в категорията за документални филми на фестивала „Сънденс” 2009
Номинация на Голямата награда на журито за документален филм на „Сънденс” 2009


      

Подобни публикации