Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

СТИВЪН СПИЛБЪЛГ И МАРТИН МАКДОНА СА ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ НА 80-те НАГРАДИ "ЗЛАТЕН ГЛОБУС"


11.01.2023  Текст:  Kastel

Кейт Бланшет

   

В САЩ бяха раздадени за 80-ти път ежегодните филмови награди „Златен Глобус”, определяни чрез гласуване от членовете на Гилдията на чуждестранните журналисти в Холивуд. С главните награди в категориите "драма" и "мюзикъл и комедия" бяха отличени филмите "Семейство Фейбълман" (реж. и сц. Стивън Спилбърг) и "Баншите от Инишерин" (реж. и сц. Мартин Макдона). А в съревнованието на сериалите големите победители са: "Домът на дракона", "Основно училище „Абът“ и "Белият лотос".

Стивън Спилбърг и Мартин Макдона бяха удостоени със "Златен глобус" за най-добър режисьор и най-добър сценарист съответно на филмите "Семейство Фейбълман" и "Баншите от Инишерин". 

В надпреварата за най-успешни екранни превъплъщения бяха отличени: Кейт Бланшет за най-добра актриса в драма ("Тар"); Остин Бътлър за най-добър актьор в драма ("Елвис"); Мишел Йео за най-добра актриса в мюзикъл или комедия ("Everything Everywhere All at Once") и Колин Фарел за най-добър актьор в мюзикъл или комедия ("Баншите от Инишерин"). 

"Пинокио на Гийермо дел Торо" спечели съревнованието за най-добър пълнометражен анимационен филм, а "Златен глобус" за най-добър неанглоезичен филм получиха създателите на биографичната драма "Аржентина, 1985".  

Пълният списък с всички победители на тазгодишните "Златни глобуси" може да научите от официалния сайт на съревнованието.

Източници: goldenglobes.comimdb.com.

 

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)