Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА КРИСТО ОТКРИ 23-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


08.03.2019  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

С премиерна прожекция на филма „ДА ХОДИШ ПО ВОДА” снощи започна 23-ят София Филм Фест.  За пръв път това най-голямо киносъбитие у нас се открива с документален филм.
Итало-американската копродукция
 разказва за световноизвестния артист Кристо (роден в България, откъдето е и режисьорът Андрей Паунов) и неговото приключение, наречено „Плаващите кейове“. 

Но преди това на сцената беше извикан най-важният гост за вечерта - Кшищоф Зануси. Заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов връчи на легендарния полски режисьор наградата на София. Не е случайност, че в София идва тежката артилерия на полското кино, подчерта Стефан Китанов– тази година София Филм Фест се фокусира върху полското кино. Самият Кшищоф Зануси отдавна е част от историята на фестивала – той е един от първите гости, както и един от няколкото „гурута, които застанаха с крилете си зад феста. Част е от тайния му програмен съвет заедно с Вим Вендерс, Рангел Вълчанов и Георги Дюлгеров. През всички тези години Зануси не пази своят талант и енергия само за себе си, а не спира да ги раздава.“, завърши Кита.

Източници: официалният сайт на 23-ия СФФ и брой 2 на фестивалния вестникКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации