Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ЗАВЪРШИ ТРЕТИЯТ АСЕНОВГРАДСКИ КИНОФЕСТИВАЛ "В ОБЕКТИВА"


25.05.2013  Текст:  Kastel

награди

   

Филмът „Слънце по време на дъжд” спечели първа награда на ІІІ фестивал за късометражно игрално и документално кино „В обектива”, който се проведе в Асеновград на 19 и 20 май. Творбата е на режисьора Христо Симеонов, който е студент в Югозападния университет „Неофит Рилски”.

Журито на тазгодишното издание на „В обектива” в лицето на Росица Вълканова, Иглика Трифонова и Филип Аврамов, с чийто филм „Писмо до Америка” ден по-рано бе открит фестивалът, присъди ІІ награда на лентата на Деян Барарев „В час с Ботев”.

Третата награда отиде отново у представител на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Това е Магдалена Илиева, която я спечели с творбата „Калев излиза да тича”. Престижните отличия бяха връчени от инж. Мария Вълканова, зам.-кмет на община Асеновград, която заедно със сдружение „Артефакти днес” и „Гръндж Медия” е организатор на филмовия фестивал.

Десет бяха филмовите заглавия, които участваха в конкурсната програма на „В обектива”. Сред тях бе и филмът „Шшшт… Попей ми” на режисьорите Андрей Волкашин и Петър Вълчев, който спечели наградата на публиката.

За тазгодишното издание на филмовия фестивал „В обектива” пристигнаха по-голяма част от авторите на филмите, които успяха да представят своите творби пред зажаднялата за кино асеновградска публика. Освен престижните отличия за първите три места, изработени от местния творец Иван Новаков, всички режисьори получиха грамоти и подаръци от партньорите на кинофеста „Самас” ООД и винарска изба „Дядо Пламен”. Вълнуващата киновечер завърши с афтър парти в клуб „Кошипрайм”.

Третото издание на асеновградския филмов фестивал, който се проведе от 19 до 20 май, бе закрито с прожекция на филмите от документалната програма.
Източник: Asenovgrad NewsКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)