Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ЗАПОЗНАЙ СЕ С…ПРОДЪЛЖЕНИЯТА!


27.12.2010  Текст:  Иван Мишляков

Непреклонните

   

Поредното продължение на комедията „Запознай се с нашите” – „Запознай се с малките” очаквано зае първото място и изкара общо 48 милиона долара за първите 5 дни от разпространението си в САЩ, като 38 от тях дойдоха от празничните почивни дни. Спрямо предшествениците си и без оглед на инфлацията, това е доста по-малко от втория филм „Запознай ме с вашите” (70 милиона през 2004 година за същия период) и малко повече от първия (28 милиона) преди 10 години. Все пак ако нещата вървят така, нищо чудно след време да видим и „Запознай се с пуберите”, „Запознай се с техните деца” и т.н. – тогава, когато така или иначе, хората отдавна ще са забравили, че Робърт Де Ниро някога е правил и големи роли в едни от най-важните филми на всички времена…
На второ място успешно стартира последният филм на братята Коен “True Grit”, който ще видим на български екран в края на февруари под заглавие „Непреклонните”. Общият му резултат е с около 10 милиона по-малко в сравнение със „Запознай се с малките”, но трябва да се има предвид и това, че са пуснали с 500 копия по-малко. Уестърнът получи много добри отзиви и едва ли ще му е трудно да стане най-касовият филм в кариерата на братята – „Няма място за старите кучета” (2007) донесе общо 74 милиона долара. Разбира се, един евентуален успех е обусловен и от факта, че в случая те са се заели с по-комерсиален проект, иначе филмите им рядко се харесват на по-широка аудитория.
Сред останалите филми си струва да отбележим третото място на 3D фантасмагорията „Трон: Заветът”, който върви доста мъчително и приходите му за 10 дни са 88 милиона – вероятно доста по-малко от очакванията и амбициите на създателите си. В същото време, освен, че се приема добре от критиката и е сред фаворитите за всякакви видове награди, „Черният лебед” отдавна е покрил разходите си от 13 милиона долара и тази седмица е на осмо място.

 Коментари (0)


Коментари

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
CAPTCHA
Анти-спам
Image CAPTCHA
Въведете символите (слято), показани на картинката.

      

Други 

Подобни публикации

  

ФИЛМ НА ФОКУС


      

Повече по темата може да прочетете тук.
 

Брошура

Запишете се за нашия ежемесечен Newsletter!

Разпространи съдържание