Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ЗАПОЗНАЙ СЕ С…ПРОДЪЛЖЕНИЯТА!


27.12.2010  Текст:  Иван Мишляков

СТАТИИ

   

Поредното продължение на комедията „Запознай се с нашите” – „Запознай се с малките” очаквано зае първото място и изкара общо 48 милиона долара за първите 5 дни от разпространението си в САЩ, като 38 от тях дойдоха от празничните почивни дни. Спрямо предшествениците си и без оглед на инфлацията, това е доста по-малко от втория филм „Запознай ме с вашите” (70 милиона през 2004 година за същия период) и малко повече от първия (28 милиона) преди 10 години. Все пак ако нещата вървят така, нищо чудно след време да видим и „Запознай се с пуберите”, „Запознай се с техните деца” и т.н. – тогава, когато така или иначе, хората отдавна ще са забравили, че Робърт Де Ниро някога е правил и големи роли в едни от най-важните филми на всички времена…
На второ място успешно стартира последният филм на братята Коен “True Grit”, който ще видим на български екран в края на февруари под заглавие „Непреклонните”. Общият му резултат е с около 10 милиона по-малко в сравнение със „Запознай се с малките”, но трябва да се има предвид и това, че са пуснали с 500 копия по-малко. Уестърнът получи много добри отзиви и едва ли ще му е трудно да стане най-касовият филм в кариерата на братята – „Няма място за старите кучета” (2007) донесе общо 74 милиона долара. Разбира се, един евентуален успех е обусловен и от факта, че в случая те са се заели с по-комерсиален проект, иначе филмите им рядко се харесват на по-широка аудитория.
Сред останалите филми си струва да отбележим третото място на 3D фантасмагорията „Трон: Заветът”, който върви доста мъчително и приходите му за 10 дни са 88 милиона – вероятно доста по-малко от очакванията и амбициите на създателите си. В същото време, освен, че се приема добре от критиката и е сред фаворитите за всякакви видове награди, „Черният лебед” отдавна е покрил разходите си от 13 милиона долара и тази седмица е на осмо място.

 



Коментари (0)


     

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)