Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ЯВОР ГЪРДЕВ ЩЕ СНИМА ФИЛМ ЗА ТЕЗЕЙ И МИНОТАВЪРА


26.06.2012  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Най-успешният напоследък наш театрален режисьор Явор Гърдев (javorgardev.com) ще снима високобюджетен игрален филм по древногръцкия мит за Тезей и минотавъра, обяви вестник „Холивуд рипортър“ (hollywoodreporter.com).

Със специалните ефекти в американската продукция ще се заеме Джоузеф Пийпи (Joseph C. Pepe), работил върху създаването на специалните ефекти за „Аватар"“ на Джеймс Камерън.

Явор Гърдев спечели международна известност с дебютния си игрален филм „Дзифт“, който му донесе наградата за режисура от Международния кинофестивал в Москва през 2008 г. Българският режисьор участва в провеждащия се в момента 34-ти международен кинофестивал в Москва като член на главното жури, председателствано от знаменития бразилски режисьор Ектор Бабенко.  

Гърдев е поканен да снима филм за Тезей от компанията Kalioppe Films, създадена от американската актриса Кира Мадало Сисай (Kira Madallo Sesay), която ще е автор на сценария. В плановете на тази компания са и биографичен филм за Ван Гог и екранизация на приказката на Братя Грим за Хензел и Гретел в 3D формат.
Продуцентите отбелязват в сайта на компанията, че легендата за Тезей ще бъде видяна от няколко гледни точки и ще бъдат показани герои и същества, непознати за широката публика.
Източник: vesti.bghollywoodreporter.comКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации