Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/When You're Strange

   

When You're Strange
When You’re Strange: Филм за The Doors

MK2 Diffusion / Про Филмс

САЩ, 2009, 88 мин.

реж.: Том ДиСило

В ролите: Джим Морисън, Джон Денсмор, Рей Манзарек, Роби Кригър,

Жанр: документален

Официален сайт:
http://whenyourestrangemovie.com/

Премиера на: 17.01.2009

Анотация

Изцяло изграден от архивни видеозаписи, сред които има и такива, заснети лично от самия Джим Морисън (HWY: An American Pastoral - експериментален филм, в който той е актьор и режисьор), филмът за „The Doors“ пренася зрителя в 60-те години на миналия век, разказвайки увлекателно и обективно удивителната история на един гениален поет (и певец!) и трима невероятни музиканти - от първите им записи до монументалните концерти, от спокойните импровизации в студиото, до скандалните изцепки на Джон на сцената и конфликтите му с полицията.

Във времето на хипитата и мощните младежки протести срещу войната във Виетнам, The Doors се превръщат в най-радикалната и загадъчна група. Критиците ги наричат „черните изповедници на Великото Общество", а техният фронтмен – „Дионис на съвременната култура“.

Музикантите от „The Doors“ са заедно 54 месеца. Те продават над 80 млн. копия от своите албуми по целия свят. И до днес продължават да се продават около милион копия годишно, но нито една тяхна песен не е използвана за реклама на автомобили.

Този филм е любопитен, но и достоверен хронологичен поглед към историята на The Doors, от формирането им през 1965-а, първите шоута, първия албум, до смъртта на Moрисън. Всичко това е представено чрез редки архивни кадри, запечатали репетиции, множество лични моменти, а също и скандалния концерт в Маями, довел до ареста на Джим по обвинение в непристойно поведение. Филмът не ни спестява истината за неговата болезнена мания да бъде център на внимание, неговата крайна отдаденост на поезията и непрестанното люшкане в настроенията му, което е резултат не само от алкохолните злоупотреби, но и от объркаността му вследствие на фанатичното обожание на зрителите.
Всичко това е подплатено, разбира се, със звученето на безсмъртната музика на незабравимите The Doors.
 


       

Подобни публикации


ВЪЗВИШЕНИЕ
10.10.2017

ВОЕВОДА
13.01.2017

СЛАВА
06.08.2016

MUSTANG
19.05.2015
  

ФИЛМ НА ФОКУС


      

Повече по темата може да прочетете ТУК и тук.
 

Брошура

Запишете се за нашия ежемесечен Newsletter!

Разпространи съдържание