Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/When You're Strange

   

When You're Strange
When You’re Strange: Филм за The Doors

MK2 Diffusion / Про Филмс

САЩ, 2009, 88 мин.

реж.: Том ДиСило

В ролите: Джим Морисън, Джон Денсмор, Рей Манзарек, Роби Кригър,

Жанр: документален

Официален сайт:
http://whenyourestrangemovie.com/

Премиера на: 17.01.2009

Анотация

Изцяло изграден от архивни видеозаписи, сред които има и такива, заснети лично от самия Джим Морисън (HWY: An American Pastoral - експериментален филм, в който той е актьор и режисьор), филмът за „The Doors“ пренася зрителя в 60-те години на миналия век, разказвайки увлекателно и обективно удивителната история на един гениален поет (и певец!) и трима невероятни музиканти - от първите им записи до монументалните концерти, от спокойните импровизации в студиото, до скандалните изцепки на Джон на сцената и конфликтите му с полицията.

Във времето на хипитата и мощните младежки протести срещу войната във Виетнам, The Doors се превръщат в най-радикалната и загадъчна група. Критиците ги наричат „черните изповедници на Великото Общество", а техният фронтмен – „Дионис на съвременната култура“.

Музикантите от „The Doors“ са заедно 54 месеца. Те продават над 80 млн. копия от своите албуми по целия свят. И до днес продължават да се продават около милион копия годишно, но нито една тяхна песен не е използвана за реклама на автомобили.

Този филм е любопитен, но и достоверен хронологичен поглед към историята на The Doors, от формирането им през 1965-а, първите шоута, първия албум, до смъртта на Moрисън. Всичко това е представено чрез редки архивни кадри, запечатали репетиции, множество лични моменти, а също и скандалния концерт в Маями, довел до ареста на Джим по обвинение в непристойно поведение. Филмът не ни спестява истината за неговата болезнена мания да бъде център на внимание, неговата крайна отдаденост на поезията и непрестанното люшкане в настроенията му, което е резултат не само от алкохолните злоупотреби, но и от объркаността му вследствие на фанатичното обожание на зрителите.
Всичко това е подплатено, разбира се, със звученето на безсмъртната музика на незабравимите The Doors.
 


      

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)