Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/Wall Street: Money Never Sleeps

   

Wall Street: Money Never Sleeps
Уолстрийт: парите никога не спят

Twentieth Century Fox

САЩ, 2010, 127 мин.

реж.: Оливър Стоун

В ролите: Майкъл Дъглас, Кери Мълиган, Шая Лебьоф, Франк Лангела, Сюзан Сарандън, Джош Бролин, Илай Уолък

Жанр: драма

Официален сайт:
http://www.wallstreetmoneyneversleeps.com/

Премиера на: 22.04.2010

Анотация

„Уолстрийт: Парите никога не спят” e продължение на знаменития филм на Оливър Стоун „Уолстрийт” от 1987г. И този път големият режисьор се справя нелошо, макар че новият му филм e много по-близо до мелодрамата от предишния. Липсва му разобличителната сила на оригинала, което усещаме по-ясно днес, когато не сме вече чак такива лаици по отношение природата на капитализма и ролята на парите, каквито бяхме навремето.

След осем години в затвора някогашният велик комбинатор на Уолстрийт Гордън Геко (Майкъл Дъглас), прочул се с фразата „Алчността не е порок”, излиза на свобода. Но вече е никой. Семейството му се е разпаднало, дъщеря му не ще да го види и чуе, а бившите колеги не го броят за жив. Обаче Геко, който от позицията на горчивия си опит написва книга „Добродетел ли е алчността?”, още не е изиграл своя последен ход. А той ще е решаващ за много съдби...

Световната премиера на „Уолстрийт: парите никога не спят” бе на кинофестивала в Кан, проведен от 12 до 23 май т.г.
„Когато заснехме „Уолстрийт”, си мислехме, че сме казали всичко съществено по тази тема, че сме направили своеобразна антология на алчността. Оказа се, че тя може да ескалира още и още. И, когато настъпи глобалната криза, решихме, че можем пак да се върнем към „Уолстрийт” и да се опитаме да поставим диагноза на новото време. Уви, диагнозата не е благоприятна - заяви на пресконференцията в Кан режисьорът Оливър Стоун.
„Силата на парите може да се окаже разрушителна за семейството и въобще за целия човешки живот, какъвто е случая с моя герой и с много други като него” - добави Майкъл Дъглас, изпълняващ отново емблематичната роля на Гордън Геко.

 

 

 


      

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)