Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/Wаitress

   

Wаitress
Сервитьорката

FOX / Александра България

САЩ, 2007, 107 мин.

реж.: Ейдриън Шели

В ролите: Кери Ръсел, Шерил Хайнс, Ейдриън Шели, Нейтън Филиън, Джереми Систо

Жанр: Романтична комедия

Официален сайт:
http://www.foxsearchlight.com/waitress/

Премиера на: 14.10.2010

Анотация

Киното и яденето – тези две думи рядко събуждат устойчиви асоциации, освен може би когато ни напомнят за нетърпимата миризма на пуканки в тъмните зали на мултиплексите. Но този филм разкрива не само цялата прелест на готварското изкуство, но и пробужда най-разнообразни асоциации за вкусно ухаещи гозби, чиито аромати нямат нищо общо с усещането за прегоряло олио, което оставят у нас повечето от филмите, показвани в милтиплексите напоследък.

Провинциалната сервитьорка Джина никак не е зарадвана от факта, че е бременна. Защото майчинството може да й попречи да напусне съпруга си. Тя умее да прави чудесен пай и се надява, че ако спечели националния конкурс, ще може да започне самостоятелен живот. Но докато крои планове за бъдещето се влюбва в чаровния си гинеколог (акт. Нейтън Филиън), който е женен.

Третият филм на режисьорката и сценаристката Ейдриън Шели подобно на хубав американски пай е пълен с множество приятни съставки. Основната, разбира се, е Кери Ръсел (любимката на Америка от популярния сериал "Фелисити"), която този път се превъплъщава в образа на сервитьорка, която мечтае за пълноценен живот на свободна жена. Добре че кулинарният талант на нейната героиня не води до поредната гастрономична мелодрама от типа на „Без резервации”.
Американският пай и всичко свързано с него е синоним на житейското щастие, към което се стремят милиони обикновени жени със сходни проблеми, грешки, комплекси. И те като Джина си мечтаят в живота им да има мекота, вкусове, аромати – все неща, които никой, освен тях самите не би могъл да създаде.


Този филм прилича на домашно изпечен сладкиш, приготвен с толкова искреност и фантазия, че е грехота да не го опитате.

ЗАД КАДЪР

Създателката на филма Ейдриън Шели бе убита от нелегален еквадорски имигрант в нюйоркския си апартамент на 1 ноември 2006 г. – три месеца преди официалната премиера на филма.

 

 

 


      

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)