Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

"ВЕЗДЕСЪЩИЯТ" ВЕЧЕ Е В КИНАТА


15.10.2017  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

След премиерата си в зала 1 на НДК, която бе аплодирана от над 2000 зрители, "Вездесъщият" тръгна и по кината в цялата страна. Разпространителите от ЛЕНТА са му осигурили рекордните за български филм 54 екрана!

"Вездесъщият" идва броени дни след триумфа му на 35-ия фестивал "Златна роза" във Варна, където спечели 5 отличия - за най-добър пълнометражен филм, за най-добър актьор (Велислав Павлов) и за най-добра актриса (Теодора Духовникова), както и наградите на критиката и на публиката. Отдавна не се е случвало наш филм да обедини оценките на жури, критика и публика.

Това е втората "Златна роза" за продуцентската компания “Мирамар Филм”, след триумфа ѝ през 2008-а с „Дзифт”. Тя стои и зад „Love.net” - най-успешният филм за 2011 година, когато бе гледан от 207 122 зрители. Подобно на него и “Вездесъщият” е създаден по оригинална идея на режисьора Илиян Джевелеков. Историята  е базирана върху актуалната в наши дни тема за новите технологии и възможностите за тотално наблюдение, които те осигуряват. Сюжетът проследява живота на мъж, който постепенно се увлича да следи хората около себе си със скрити камери. Всичко започва като невинно хоби, но неусетно героят започва да се изживява като вездесъщ регулатор на чужди съдби.

Актьорският състав включва утвърдени звезди и актьори, които до момента се изявяват предимно в театъра. Ролята на Емил е поверена на Велислав Павлов, за когото това е първа главна роля в киното. Жените около него са Теодора Духовникова, младата актриса Весела Бабинова и Анастасия Лютова. Важни роли във филма имат още Михаил Мутафов, Тони Минасян, Ирмена Чичикова, Борис Луканов, Мария Славчева, Георги Стайков, а зад камерата е същият екип, създал хитовия “Love.net”. Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)