Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

В КИТАЙ ЗАБРАНЯВАТ ПОКАЗВАНЕТО НА ПУШАЧИ НА ЕКРАНА


16.02.2011  Текст:  Kastel

кино

   

Държавното управление на радиото, киното и телевизията в Китай постанови, че задължава създателите на китайски филми да ограничат до минимум показването на пушачи на екрана, съобщи Associated Press.
На китайските актьори ще се позволява да пушат в кадър само в много редки случаи, когато това го изисква самото развитие на сюжета. Забраната обаче е без никакви изключения за филмовите персонажи, ненавършили 18 години. Освен това киногероите няма да имат право да пушат на обществени места.
Това решение на управляващите в Китай е свързано с разгръщането на повсеместна борба срещу тютюнопушенето в страната, където според статистиката пуши около 30 на сто от населението.
Пак според статистическите данни ежежодно в Китай умират около 1 милион души в резултат на заболявания, причинени от вредния навик.
Ограничението, наложено върху китайските филми, не касае вносните. Но в Китай в момента излизат ограничен брой чуждестранни заглавия, които обаче (особено холивудските) са сред най-често посещаваните.
Напоследък там расте броят на киносалоните. Според данни на Variety, само през 2010 г. те са се увеличили с 313 (близо 1500 допълнителни екрани). По тази причина властите в Китай вероятно ще се съгласят на отстъпки, допускащи по-високи квоти за внос на чуждестранни заглавия.
Възможно е тази забрана действително да е продиктувана от добри намерения, но лично на мен ще ми липсва възможността и занапред да гледам на екрана великолепните изпълнения на любимия ми хонконгски актьор Тони Леун Чиувай (Tony Leung Chiu Wai) с неизменната му цигара в ръка. Вижте тук някои от тези незабравими моменти.Коментари (0)


Коментари

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
CAPTCHA
Анти-спам
Image CAPTCHA
Въведете символите (слято), показани на картинката.

      

Други 

Подобни публикации

  

ФИЛМ НА ФОКУС


      

Повече по темата може да прочетете тук.
 

Брошура

Запишете се за нашия ежемесечен Newsletter!

Разпространи съдържание