Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

В КАН СЕ СЪСТОЯ СВЕТОВНАТА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ ФИЛМ НА БЕРНАРДО БЕРТОЛУЧИ


24.05.2012  Текст:  Kastel

65 кинофестивал в Кан

   

В рамките на 65-ия кинофестивал в Кан се състоя световната премиера на филма „Ти и аз“ (Io e te), в който Бернардо Бертолучи се връща към една от своите любими теми: търсенето на собственото аз. (Пресконференцията след филма може да видите тук).

Знаменитият режисьор винаги се е отличавал с умението си да открива таланти. Вероятно мнозина помнят блестящата игра на Лив Тайлър в неговия филм „Открадната красота“ (1996). А после в „Мечтателите“ (2003) видяхме на какво са способни новите надежди на киното в лицето на Майкъл Пит, Ева Грийн и Луи Гарел.
И сега в „Ти и аз“ Бертолучи отново е поверил главните роли на млади актьорски дарования, като Теа Фалко и Джакопо Олми Антинори. Те се превъплъщават в брат и сестра, на които се налага наново да градят своите отношения, след като се оказват в затвореното пространство на едно мазе.

С този филм, който е екранизация на роман на Николо Аманити, Бертолучи се завръща в киното след 9-годишно отсъствие. Този път отново снима в родината си и на родния си език, след като дълго време работи в чужбина.
Повечето филми на режисьора на „Последно танго в Париж“ поставят въпроса за загубата на идентичността. „Ти и аз“ също е филм за разочарованията, стремежите, борбите и мечтите на тинейджърите, опитващи се да се самоопознаят. „Струва ми се, че е много интересно да насочвам камерата към млади хора, опитвайки се да уловя жизнената им енергия и тяхното любопитство“, - споделя Бертолучи. 
Източник: drugoe-kino.ru

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации