Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

В БУКУРЕЩ ВРЪЧИХА ЗА 7-и ПЪТ РУМЪНСКИТЕ ФИЛМОВИ НАГРАДИ "ГОПО"


26.03.2013  Текст:  Kastel

Раду Жуде

   

На тържествената церемония, състояла се снощи в Букурещ, бяха раздадени за седми път румънските кинонагради „Гопо“.
Големият победител е „ВСИЧКИ МОИ РОДНИНИ“, който успяхме да видим на 17-ия София Филм Фест в рамките на Балканския конкурс.
Новата творба на режисьора и сценариста Раду Жуде победи в четири от основните категории на надпреварата - за най-добър румънски филм на 2012 година, най-добър режисьор (Раду Жуде), най-добър актьор (Шербан Павлу) и най-добър сценарий (Раду Жуде и Корина Сабау).
В Балканския конкурс на завършилия 17-ти София Филм Фест бе представен също и „За охлювите и хората“ на Тудор Джурджу, който бе сред основните претенденти за наградите „Гопо“. В програмата „КИНОТО ДНЕС – Големите майстори“ на нашия фестивал участва и „Отвъд хълмовете“, спечелил награди за сценарий (Кристиан Мунджиу) и актьорска игра (Кристина Флутур и Космина Стратан), в Кан ’2012. Но независимо и от факта, че впоследствие представи достойно румънското кино в надпреварата за „Оскар“ за чуждестранна продукция, достигайки до краткия списък от 9 заглавия, този филм не бе номиниран за нито една от наградите „Гопо“.

РУМЪНСКИТЕ ФИЛМОВИ НАГРАДИ „ГОПО“

 Пълният списък на отличените с наградите "Гопо" може да видите тук.

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)