Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ТОП 10 ФИЛМОВИ ПОСТЕРА НА 2010


29.12.2010  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

В общия хор на многобройните класации на най-добрите филми на годината се появи и една по-различна, но много любопитна десятка – на най-хубавите киноплакати през годината. Любопитното е, че филмът „Черният лебед”, който оглавява повечето класации за филм №1 на 2010, е лидер и в топ 10 на постерите.

10. „АМЕРИКАНЕЦЪТ” (The American)
Вторият игрален филм на Антон Корбин след изключителния му дебют с „Контрол”, който бе посветен на Joy Division. Този път обаче, въпреки участието на звезда като Джордж Клуни, не оправдава големите очаквания.

09. „ЗАЕШКА ДУПКА” (Rabbit Hole)
Това е филмът, за ролята си в който Никол Кидман е сред претендентките за „Златен глобус”, а най-вероятно ще бъде номинирана и за „Оскар”. Тя играе омъжена жена, която се опитва да превъзмогне смъртта на детето си...

08. „КАРАВАНЕНИЯ ЧОВЕК” (Winnebago Man)
Нашумял документален филм, отличен с няколко международни награди, в който с чувство за хумор се разказва за Джак Ребни – най-известният човек, за когото никога не сте чували.

 

 

 

 

 

 

 

07. СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ ДНИ (The Next Three Days)
Поредният филм от Пол Хагис – режисьорът на „Сблъсъци” отличен през 2006-а с три награди „Оскар”. Главната роля изпълнява Ръсел Кроу.

 

 

 

 

 

 

 

 
06. „ДЯВОЛ”(Devil)
Поредният неуспешен опит на режисьора на „Шесто чувство” М. Найт Шаямалан да се реабилитира в очите на разочарованите си фенове.

 

 

 

 

 

 

 

 
05. „НЕПОБЕДИМИТЕ” (The Expendables)
Поредният екшън на Силвестър Сталоуин, който изненадващо не е пълен провал.

 

 

 

 

 

 

 

 
04. „ШУТ В Г*ЗА!” (Kick-Ass)
Една от най-забавните комедии не само за тази година. Постерите й отличават с находчивото си и стилно пародиране на прочутите пропагандни плакати от Втората световна война.

 

 

 

 

 

 

 

 
03. „СОЦИАЛНАТА МРЕЖА” (The Social Network)
Оригиналният подход на създателите на този постер напълно съответства на творбата на Дейвид Финчър. Рядко се случва да видим плакат за някой филм, на който трудно може да намериш завряното в ъгъла и при това написано с малки букви заглавие.

02. „ПОГРЕБАН ЖИВ” (Buried)
Испанско-американски филм на обещаващия режисьор Родриго Кортес. Действието се развива в Ирак, където Пол Конрой (Райън Рейнолдс) - американски шофьор е нает да работи по проекти за възстановяването на страната след войната. Онова, което му се случва просто не подлежи на описание. Ужасът и безизходицата на ситуацията, в която попада са внушени чудесно от оригиналния постер на филма.

 

 

 

 

 

 

 

 

  01. „ЧЕРНИЯТ ЛЕБЕД” (Black Swan)

Новият филм на Дарън Аронофски най-вероятно ще донесе дългоочаквания „Оскар” на своя създател. А постерите му, изпълнени в стил арт деко, не само много точно предават идеята на този великолепен филм, но и сами по себе си може да бъдат разглеждани като произведение на изкуството.

 

 

Източник: сайтът Collider.com  Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации