Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/TILT

   

TILT
TILT

Чучков Brothers, оstlicht filmproduktion / A+ Films

България / Германия, 2010, 95 мин.

реж.: Виктор Чучков

В ролите: Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Филип Аврамов, Ованес Торосян, Ивайло Драгиев, Георги Стайков

Жанр: драма

Официален сайт:
http://www.tilt.bg/

Премиера на: 11.02.2011

Анотация

TILT e дебютният филм на режисьора Виктор Чучков-син.
В началото на 90-те четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар, който ще се казва ТИЛТ. "Тилт" означава "наклон" и е термин от играта флипер. Командата "тилт" се появява, за да блокира машината и е метафора за съдбата на героите от филма.
Случайната среща на Сташ (Явор Бахаров) с Беки (Радина Кърджилова) прераства в страстна любовна авантюра. Междувременно бандата е заловена за нелегално разпространение на порнофилми и търси спасение зад граница, където попада в редица абсурдни и смешни ситуации. Накрая решават да се върнат, но междувременно България се е променила коренно...

За разработката на сценария на филма са използвани услугите на признати чуждестранни консултанти, като Бернд Лихтенберг („Goodbye Lenin!”) и Бил Форсайт. Продуценти са "Чучков Brothers" и "оstlicht filmproduktion" (Германия). 
Оригиналната музика към филма е написана от Виктор Чучков. Във филма звучат и парчета на една от най-влиятелните хип-хоп групи през 80-те Run-D.M.C.

Награди

Специалната награда на журито на 29-ия Фестивал на българското игрално кино "Златната роза"  във Варна (2010);
Награда за най-добра мъжка роля на Явор Бахаров на 29-ия Фестивал на българското игрално кино "Златната роза"  във Варна (2010);
Диплома за индивидуално постижение от журито на 29-ия Фестивал на българското игрално кино "Златната роза"  във Варна (2010) на младия актьор Ованес Торосян за най-добро изпълнение на поддържаща роля.
 

 


      

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)