Регистрация | Забравена паролаИзход
Моля въведете вашите потребителско име и парола.


ФИЛМИ/THE THEORY OF EVERYTHING

   

THE THEORY OF EVERYTHING
Теорията на всичко

Working Title Films

Великобритания, 2014, 123 мин.

реж.: Джеймс Марш

В ролите: Еди Редмейн, Фелисити Джоунс

Жанр: биографична драма

Официален сайт:
http://www.thetheoryofeverythingmovie.co.uk/

Премиера на: 01.01.2015

Анотация

Казват, че когато Бог иска да накаже някого, му отнема разума. Но пък когато запази способността на човека да мисли, след като го е лишил от възможността да се движи, подлага на изпитание неговата гениалност.
"Теорията на всичко" е невероятната история на един от най-великите умове на всички времена – астрофизикът Стивън Хокинг, разказана на фона на любовта му към неговата състудентка от Кембридж Джейн Уайлд.
Стивън Хокинг е един от най-великите учени в съвременната история. Книгата му "Кратка история на времето" е продадена в над 10 милиона копия по целия свят и е основополагаща за модерните теории за времето и космоса, за произхода и бъдещето на вселената.
"Хората не си дават сметка, че зад гения на Стивън Хокинг се крие и фигурата на съпруг и баща, че някога той е вървял и говорил и че освен велик учен е абсолютен оптимист", - казва един от продуцентите на филма Лиса Брус. По думите й това е целта на филма, както и внушението, че той не би могъл да постигне нищо от това, което е постигнал, без своята любяща съпруга." Благодарение на нея и напук на лекарите и на мускулната дистрофия, която постепенно го парализира напълно и му отнема способността да говори - процес, пресъздаден майсторски на екрана от актьора Еди Редмейн - пет десетилетия по-късно гениалният учен продължава да живее и да работи върху теориите и книгите си, да изнася лекции и да се радва на любовта на децата и на внуците си.
"Теорията на всичко" е не само филм за любовта към физиката, но и за физиката на любовта", смята Антъни МакКартън, който е автор на сценарната адаптация по мемоарите на главната героиня. Режисьор на тази забележителна кинобиография е Джеймс Марш, носител на „Оскар“ за документалния филм „Човек на въже“ (Man on Wire, 2008).

Награди и номинации:

  • Златен глобус'2015 (Golden Globes, USA) - Еди Редмейн (най-добър актьор в драма)
  • Златен глобус'2015 (Golden Globes, USA) - Йохан Йохансон (най-добра оригинална музика)
  • 5 номинации за "Оскар" (Academy Awards, USA) - най-добър филм, най-добър актьор в главна роля (Еди Редмейн), най-добра актриса в главна роля (Фелисити Джоунс), най-добър адаптиран сценарий (Антъни МакКартън), най-добра оригинална музика (Йохан Йохансон)
       

 

 

 

 

 


       

Подобни публикации


ВЪЗВИШЕНИЕ
10.10.2017

ВОЕВОДА
13.01.2017

СЛАВА
06.08.2016

MUSTANG
19.05.2015
  

ФИЛМ НА ФОКУС


      

Повече по темата може да прочетете тук.
 

Брошура

Запишете се за нашия ежемесечен Newsletter!

Разпространи съдържание