Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ТЕРЪНС МАЛИК ПОДГОТВЯ 6-ЧАСОВА ВЕРСИЯ НА "ДЪРВОТО НА ЖИВОТА"


20.06.2011  Текст:  Kastel

Cahiers du Cinéma

   

В интервю за авторитетното френско списание за кино „Cahiers du Cinéma“ Еманюел Любецки - оператор на отличения със „Златна палма“ филм „Дървото на живота“, споделя, че режисьорът Терънс Малик продължава да работи върху заснетия материал, подготвяйки 6-часова версия на филма си.
Любецки, който е снимал за Малик „Дървото на живота“, „Новият свят“ и новия му още безименен проект, разказва, че винаги обсъжда с режисьора бъдещия монтаж още по време на снимките, но повечето от обсъжданите идеи в крайна сметка не се използват в окончателната версия на филма.

„Ние заснехме близо 600 км лента, — твърди операторът. — Първата версия на „Дървото на живота“ бе 8 часа. Сега Тери работи върху 6-часов вариант. Съдейки по това, което видях, мога да кажа, че това е потресаващо зрелище. Филмът ще бъде разширен в посока на задълбочаване на случващото се с децата. Защото във версията, представена в Кан, не бяха използвани великолепни кадри от детството на Джек — неговите приятели, неговото порастване, неговата промяна и неговият страх да се раздели с детството“.

За Терънс Малик работата върху монтажа е много важен етап. Например, неговият предишен филм „Новият свят“ е представен пред критиците в 150-минутна версия, която впоследствие е съкратена за разпространението до 133 мин. Но на DVD и Blu-ray филмът излиза в режисьорска версия с продължителност 172 мин.

Както е известно, режисьорът възнамерява да разшири вселената на „Дървото на живота“ и в специален документален филм, озаглавен „Пътешествие във времето“.
Източник: Cahiers du cinema
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации