Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ТАРАНТИНО ВЕЧЕ ИМА СВОЯ ЗВЕЗДА НА АЛЕЯТА НА СЛАВАТА В ХОЛИВУД


22.12.2015  Текст:  Kastel

Оскар

   

Знаменитият американски кинорежисьор Куентин Тарантино се сдоби със собствена звезда на холивудската Алея на славата (Hollywood Walk of Fame). 
Това стана в навечерието на излизането по екраните на новия му филм "Омразната осморка" (The Hateful Eight).

На тържествена церемония върху тротоара на прочутия булевард „Холивуд“ в Лос Анджелис той бе приветстван от стотици свои поклонници, приятели и колеги, сред които се открояваха Самюъл Джаксън, Кристоф Валц, Демиан Бишир, Тим Рот и др. 

"Страхотно е. Трябва да съм станал голяма клечка", - заяви Тарантино с лека ирония, обръщайки се към множеството. Той сподели как още като дете е ходел по същия тротоар, когато родителите му го водели да гледа филми в прочутия Китайски театър. Именно там е гледал за първи път "Бъч Касиди и Сънданс Кид" и "Диамантите са вечни" от поредицата за Джеймс Бонд .

Световноизвестният днес режисьор, сценарист, продуцент и понякога актьор, който напуснал гимназия, обявявайки, че предпочита да се самообразова, съумява да се издигне от продавач във видеомагазин до един от законодателите не само на американското, но и на световното кино. Досега е спечелил две награди "Оскар" за сценариите на "Джанго без окови" през 2013-а и за "Криминале" още през 1995-а. Неговите сценарии са опръскани с много кръв, езикът във филмите му е груб и жаргонен, но магията им е безспорна.
Достатъчно е да си припомним "Глутница кучета", с който той пробива в киното, "Криминале", "Убий Бил", "Джеки Браун", "Гадни копилета", които скандализират, разтърсват, разсмиват, шокират, но никога не оставят зрителите равнодушни.
Източник: БГНЕС
Още материали за прочутия режисьор в сайта: "Куентин Тарантино - най-прославеното холивудско "копиле";  "В разговор с Куентин Тарантино".Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации