Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

Стивън Содърбърг се оттегля от киното


24.12.2010  Текст:  Kastel

Трафик

   

Поредната новина за голямо име в киното, коeто се кани да прекрати кариерата си, разпространи "Los Angeles Times". Този път става въпрос за носителя на „Оскар” Стивън Содърбърг. Този американски режисьор неведнъж вече е изразявал своята неудовлетвореност от съвременното филмопроизводство, намеквайки за скорошното си оттегляне от активна работа. Независимо от внушителния списък на проектите му за нови филми, слуховете за неговото преждевременно оттегляне от киното се потвърдиха.
Мат Деймън, който изпълни главата роля в един от последните филми на режисьора „Информаторът”, а сега се снима в новия му проект „Contagion” (Зараза), влезе и в ролята на негов говорител, хвърляйки светлина върху плановете на Содърбърг.
Той иска да се посвети на рисуването и смята, че е достатъчно млад, за да започне нова кариера. Всичко, което Стивън е искал да каже чрез средствата на киното, вече го е казал. Просто не му е интересно да разказва повече истории. Киното го привлича от гледна точка на формата, това е всичко.”, заяви той пред „Лос Анджелис Таймс".
През 2011-а Стивън Содърбърг трябва да започне снимките на биографичната си драма „Liberace”отново с участието на Мат Деймън, но и с Майкъл Дъглас в главната роля. После Содърбърг възнамерява да направи и един филм с Джордж Клуни. Говори се, че това ще бъде адаптация за големия екран на сериала „The Man from U.N.C.L.E.”. А след това режисьорът на филми като „Секс, лъжи и видео”, „Ерин Брокович” и „Трафик” възнамерява да загърби професията си и да се отдаде на рисуването. Мат Деймън се опитал да разубеди своя приятел, сочейки му за пример Клинт Истууд, чиято режисьорска кариера върви във възходяща линия напоследък, въпреки 80-годишната му възраст.
Но Стивън Содърбърг, който е едва на 47 в момента, е непреклонен.
Не бих могъл да постигна същото като Истууд. Той е много добър разказвач, а аз – не съм. А и не смятам да изгуби следващите 40 години, за да опровергавам това”, споделя той.
За зрителите като нас, които обичаме Содърбърг, именно заради това, че е различен от типичните холивудски режисьори, неговото оттегляне несъмнено би било голяма загуба.
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)