Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

СТАРТИРА АСЕНОВГРАДСКОТО ИЗДАНИЕ НА МЕНАР ФИЛМ ФЕСТ


09.03.2014  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

С прожекция на филма „Бекас”, който е дело на кюрдския режисьор Карзан Кадер, снощи в Асеновград бе открито минииздание на Менар Филм Фест. Въпреки неприятното и дъждовно време десетки асеновградчани се стекоха в зрителната зала на Стария съвет, за да присъстват на откриването на събитието, което представя киното на Близкия изток и Северна Африка.

Ангел Маринов от „Гръндж медия”, който съвместно със сдружение „Позор” е организатор на Менар Филм Фест в Асеновград, благодари на асеновградчаните, които обичат стойностното кино, след което запозна публиката с интересни подробности за филмите, включени в програмата.

Асеновград ще бъде домакин на минииздание на Менар Филм Фест, представящ киното на Близкия изток и Северна Африка, чието шесто поред издание наскоро премина в София пред препълнени салони. Всеки петък в продължение на осем поредни седмици жителите и гостите на Асеновград ще имат възможност за първи път да почувстват атмосферата на този кинофорум и да видят някои от най-награждаваните и харесвани филми, свързани с Близкоизточния и Африканския регион.

Фестивалът бе открит с филма „Бекас” на номинирания за „Оскар” швед от кюрдски произход Карзан Кадер. След това киносъбитието продължава с най-гледания ливански филм през изминалата година – „На война. . . само по пола” на ексцентричния Джо Бу Еид, както и с носителя на „Кристална мечка” от Берлинаре „Рубинената нощ” (Турция), режисиран от Реис Челик.
В Асеновград ще се прожектират още спечелилата наградата на публиката на Международния фестивал в Чикаго комедия „Алмания: Добре дошли в Германия” на Ясемин Шамдерели и два филма с една от най-красивите и талантливи актриси от Магреба и Близкия изток Хафсия Херзи – „Чувал с брашно” и „Наследство”.
Програмата включва и два документални филма, представящи пътувания из страни от Африка и Близкия изток – „Couchsurfing: Легло за теб на всяка крачка” на американката Александра Лис, и чешкия „С трабант из Африка” на Дан Пршибран.
Менар Филм Фест се организира в Асеновград от сдружение „Позор” и „Гръндж медия”, които преди няколко месеца направиха минииздание в града на друг престижен фестивал – „Северно сияние”, към който имаше значителен интерес.
Филмите ще бъдат прожектирани в зрителната зала на ІІІ етаж в сградата на Стария съвет с начало 19.00 часа.
Билетът е с цена 3 лева. Всеки зрител, закупил билет, преди всяка прожекция ще има възможност да участва в томбола с различни награди, осигурени от спонсорите на фестивала.
Менар Филм Фест – Асеновград, се осъществява с подкрепата на Атанас Димитров, управител на счетоводна фирма „Финарт”, Вакрил и Георги Запрянови, управители на строителна компания „Запрянови-03”, Гавраил Синапов, управител на винарска изба „Дядо Пламен”, екипа на „Стикери за декорация”, Любомир Аргиров, управител на дигитален център dice.bg, Селим Емин, управител на фирма за дистрибуция на перилни и почистващи препарати „Селчо”, Слави Марински, управител на строителна компания „Марински”.
Преди началото на филма „Бекас” бе разиграна томбола и трима зрители спечелиха пропуски, с които ще гледат безплатно всички филми от фестивала в Асеновград. Сред публиката имаше и късметлия, който спечели първата специална награда, осигурена от един от спонсорите на Менар в Асеновград – стикер за интериорна декорация за стени, предоставен от e-stiker.bg.
Следващата прожекция на Менар Филм Фест – Асеновград е на 14 март, когато е премиерата на най-гледания ливански филм през 2013 г. – „На война… само по пола” на ексцентричния режисьор Джо Бу Еид.

Източник: asenovgradnews.comКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)