Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

СПИЛБЪРГ И КАТЦЕНБЪРГ ДАРЯВАТ ПО $10 МИЛИОНА ЗА БЪДЕЩ МУЗЕЙ НА КИНОТО


22.11.2013  Текст:  Kastel

Стивън Спилбърг

   

Кинорежисьорът Стивън Спилбърг и шефът на DreamWorks Animation Джефри Катценбърг даряват по 10 милиона щатски долара за бъдещия Музей на киното към Американската филмова академия, научаваме от американския вестник "Лос Анджелис Таймс". В официалното съобщение се отбелязва, че в знак на благодарност за това дарение,  две галерии на музея ще носят имената на щедрите меценати. "За мен е голямо удоволствие заедно с Джефри да помогна за строителството на този музей, който ще чества, популяризира и съхранява шедьоврите на киното", - заявява Спилбърг.
Кампанията за набиране на средства за нов Музей на киното към Американската киноакадемия стартира през 2012 г. под ръководството на холивудските актьори Том Ханкс и Анет Бенинг. Идеята е да бъдат осигурени около 300 млн. долара. До момента половината от тази сума вече е събрана. 
Научавайки за подобни начинания, човек се пита: какво пречи и у нас да започне подобна дарителска кампания за построяването на бъдещ музей на българското кино или на нова национална филмотека? 
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)