Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

СОЦИАЛНОТО КИНО: „РОДЕНИ В БОРДЕИТЕ“ – НОСИТЕЛ НА „ОСКАР“ ЗА 2004 г.


26.11.2011  Текст:  Kastel

Боливуд

   

В рубриката, посветена на социалното кино, която цели да фокусира вниманието към филми, противостоящи на пуканковото холивудско кино, този път представям „РОДЕНИ В БОРДЕИТЕ“ (Born Into Brothels: Calcutta's Red Light Kids, 2004).
Разтърсващата лента на Зана Бриски и Рос Кауфман е отличена с „Оскар“ за най-добър документален филм на 2004 година. Тя е свидетелство за една друга, скрита от любопитните погледи, страна на бурно развиващата се днес Индия – улицата на червените фенери в Калкута.
Създателите на този уникален филм са успели да сторят невъзможното – не само да покажат мизерното всекидневие на сирачетата и проститутките, обитаващи тази улица, но и с тяхна помощ да заснемат най-ужасяващите моменти в живота им. Изключителна кинотворба, изтъкана от истина и мъка.
Зана Бриски е професионален фотограф, която пристига в Калкута през 1998 г. В продължение на години изучава живота на проститутките и техните деца – отхвърлени от обществото, изпаднали на дъното на мизерията и обречени на най-ужасната съдба. Тя успява да се сприятели с някои от децата, подарява им фотоапарати и се опитва да ги научи на тънкостите на фотографията. Голяма част от техните собствени снимки са включени във филма и благодарение на тях можем да усетим още по-силно унизителната атмосфера, в която живеят тези малки клетници.
Гледайте този поетичен и разтърсващ документ, който няма нищо общо с филмите, които бълва индийската индустрия за развлечения, наречена Боливуд.
Линк към филма: „РОДЕНИ В БОРДЕИТЕ
 Коментари (0)


Коментари

Публикувай нов коментар

Съдържанието на това поле е поверително и няма да бъде показвано публично.
CAPTCHA
Анти-спам
Image CAPTCHA
Въведете символите (слято), показани на картинката.

      

Други 

Подобни публикации

  

ФИЛМ НА ФОКУС


      

Повече по темата може да прочетете тук.
 

Брошура

Запишете се за нашия ежемесечен Newsletter!

Разпространи съдържание