Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

"СОЦИАЛНАТА МРЕЖА" СПЕЧЕЛИ В НАЙ-ВАЖНИТЕ КАТЕГОРИИ


17.01.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Нашумелият филм на Дейвид Финчър „Социалната мрежа" (The Social Network) победи в най-важните категории на 68-те награди „Златен глобус”, които бяха връчени преди няколко часа в Лос Анджелис. Той бе обявен за най-добър драматичен филм, а неговият създател за най-добър режисьор, с което утвърди позициите си на основен претендент за спечелването на наградите „Оскар”.
За разлика от наградите "Оскар", "златните глобуси" за най-добър филм се присъждат в две категории - за най-добра драма и най-добра комедия или мюзикъл.
Децата са добре“ (The Kids Are All Right) на Лиза Холоденко пък победи в категорията „най-добър мюзикъл или комедия“.
Със „Златен глобус“ за най-добра актриса в драма и най-добър актьор в драма бяха отличени съответно Натали Портман за ролята във филма на Дарън Арононофски „Черният лебед“ и Колин Фърт за ролята в „Речта на краля“ на Том Хупър.
За най-добра актриса и актьор в мюзикъл или комедия бяха обявени Анет Бенинг („Децата са добре“) и Пол Джамати („Версията на Барни“).
Наградата за най-добър актьор и актриса в поддържащи роли получиха Крисчън Бейл и Мелиса Лео за своите превъплъщения във филма „Боецът“.
„Златен глобус“ за най-добър чуждестранен филм спечели драмата „В един по-добър свят“ (In a Better World) на датската режисьорка Сузане Биер.
Напълно очаквано за най-добра анимация бе обявен „Играта на играчките 3“, а с награди за музика и песен бяха отличени филмите „Социалната мрежа“ и „Бурлеска“ (Burlesque).
Престижните награди "Златен глобус" се раздават ежегодно в САЩ на най-добрите игрални филми и телевизионни програми от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса.
Вижте пълният списък на победителите във всички категории тук.
Източник: IMDB Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)