Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

СЕДМИЦА НА РУСКОТО КИНО В СОФИЯ


22.10.2011  Текст:  Kastel

руско кино

   

С прожекция на филма „Москва, обичам те!“ снощи в Дома на киното бе открита поредната СЕДМИЦА НА РУСКОТО КИНО. От 21 до 30 октомври столичани ще могат да видят 7 игрални филма, произведени през 2009 и 2010 г., някои от които още не са излезли на екран в Русия.

Специално за събитието у нас пристигнаха режисьорите Наталия Бондарчук и Людмила Гладунко, заслужилият артист на Русия Борис Токарев и актрисата Екатерина Двигубска, която е и режисьор на една от 17-те петминутни късометражки, включени във филма „Москва, обичам те!
Всяка от тях е самостоятелен филм, представящ ярка картина от живота на многомилионната столица на Русия, разказващ увлекателно за отношенията между хората, които днес живеят в нея, за техните срещи, разлъки, радости и скърби.
Това е филм, който се опитва да повтори успеха на вече излезли подобни кинопризнания в любов към Париж и Ню Йорк.

Тази вечер от 19 часа в Дома на киното ще бъде представен „Гогол. Най-приближеният” (реж. Наталия Бондарчук), който е посветен на последните дни от живота на писятеля Николай Василиевич Гогол.

Останалите заглавия, включени в програмата са: „За начинаещите в любовта” (реж. Людмила Гладунко), „Кандахар” (реж. Андрей Кавун) с Александър Балуев, Владимир Машков и Андрей Панин, „Брестката крепост” (реж. Александър Кот), „Елхи” на режисьорите Тимур Бекмамбетов, Александър Войтински, Игнас Йонинас, Дмитрий Кисельов, Ярослав Чеважевски и Александър Андрющенко и „Човек до прозореца” (реж. Дмитрий Месхиев) с Александър Дронов в главната роля.

Кинофорумът на руското кино се провежда в рамките на Дните на руската култура в България.
Входът за всички прожекции в Дома на киното е свободен.

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)