Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

РОСЕН ИЛИЕВ И ЕЛЕНА БОНДОКОВА ПОБЕДИХА В КОНКУРСА НА JAMESON IRISH WHISKEY


09.02.2012  Текст:  Kastel

награди

   

За втора поредна година у нас се проведе конкурсът за римейк на филм в 60 секунди - JAMESON EMPIRE DONE IN 60 SECONDS за място на престижните кинонагради на списание EMPIRE в Лондон. Анимацията - римейк на известния филм с Джони Деп „Едуард Ножиците”, създадена от Росен Илиев и Елина Бондокова, спечели голямата награда.
Васил Василев-Зуека и Драго Симеонов раздадоха призове в различни категории на церемония, състояла се преди две вечери в столичния клуб Bedroom.
Сред многобройните адаптации бяха „Шерлок Холмс”, „Mission Absolutely Impossible”, “Черният лебед”, „Sin City” и др. Освен като водещи Зуека и Драго бяха в състава на българското жури, избрало победителите. Основна роля в журирането имаха и популярният актьор Стефан Щерев, както и изпълнителният директор на webcafe.bg Стоян Георгиев.
Награда за оригинален сценарий спечели римейкът SIN CITY, представен от Михаил Монев, а призът за специални ефекти получи лентата на Мирослав Стоилов MISSION ABSOLUTELY IMPOSSIBLE. Специалната награда на журито бе връчена на Димитър Чаушев за завладявашия римейк на култовия „Четири стаи”.
Jameson Empire Done in 60 seconds, кино конкурсът на JAMESON и култовото списание EMPIRE се проведе за втора поредна година в България. Нашите талантливи режисьори трябваше да пресъздадат класически филми за не повече от 60 секунди. Участниците избираха продукти на световните кинематографични гении и ги дестилираха до основните им съставки, за да поберат всичко във време по-кратко от жизнения цикъл на остроумен многознайко от зловеща хорър лента.
Стотици почитатели на филмовото изкуство от цял свят се опитват да изразят себе си и да докажат уменията си в един от най-атрактивните кино конкурси за годината. Надпреварата противопоставя ленти на талантливи режисьори от повече от 19 държави като тази година, зрителите имат и възможност да гласуват за своя фаворит в специалния канал на конкурса в YouTube (youtube.com/jamesonempirediss).
Победителите от всяка държава заминават за Лондон за глобалния финал на 23 март, където звездно международно жури ще избере най-добрите 5 филма от целия свят.
Екипът на победителите Росен Илиев и Елина Бондокова ще замине за Лондон заедно с актьора Захари Бахров и журналиста Янко Терзиев. Там младите кинотворци ще участват в глобалния финал на конкурса и ще се борят за място на бляскавата церемония по връчването на големите награди на списание Емпайър.
Щастливите финалисти, сред които и победителите от България, ще присъстват на звездната церемония по връчването на наградите на списание EMPIRE, а един от тях ще получи приза Jameson Empire Award на същата сцена, на която самият Колин Фърт получи своето отличие миналата година за ролята си в неповторимия „Речта на краля“.

ПРИЗЬОРИТЕ В КОНКУРСА:

1. Първа награда и победител в конкурса – EDWARD SCISSORHANDS
2. Награда за оригинален сценарии – SIN CITY
3. Награда за специални ефекти – MISSION IMPOSSIBLE
4. Специална награда за анимационни герои – TOM & GERRY
5. Специална награда на журито – FOUR ROOMS
6. Специална награда за чудесен филм за бокс без бокс и боксови ръкавици – ROCKYКоментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)