Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

РОБЪРТ ДЕ НИРО СТАВА ФИНАНСОВ ИЗМАМНИК


08.11.2011  Текст:  Kastel

Робърт Де Ниро

   

Робърт Де Ниро ще се превъплъти в ролята на световно известния аферист Бърнард Мадоф - бивш председател на съвета на директорите на фондовата борса „Насдак“ и собственик на „Мадоф инвестмънт секюритис“ (Bernie Madoff) и създател на най-голямата финансова пирамида в света, съобщи британският в. „The Telegraph“.

През лятото на 2009 година Бърнард Мадоф е осъден на 150 години затвор за ръководене на най-голямата Понзи схема в историята на света. Той се признава за виновен по 11 обвинения, сред които измама с ценни книжа, пране на пари и др. Финансовата пирамида на Бърнард Мадоф се оценява на 65 млрд. долара и в нея са били подмамени инвеститори от цял свят. След произнасянето на присъдата съдебната зала избухва в аплодисменти. Наказанието е най-строгото предвидено от американското законодателство. Мадоф е арестуван на 12 декември 2008 г.

Фондът на Бърнард Мадоф дълго време се ползва със статуса на една от най-надеждните инвестиционни американски компании. Негови клиенти са като частни лица, така и финансови организации от целия свят. Но през 2008 година става ясно, че това фактически е била огромна финансова пирамида, загробила милиарди долари на наивните инвеститори.
За желанието на Де Ниро да участва във филм или сериал за живота на Мадоф бе оповестено още през тази пролет, но сега вече със сигурност се знае, че американският тв-канал HBO е купил правата върху книгата на сина на Ендрю Мадоф (син на афериста) и журналистката Лори Съндел, озаглавена „Истината и нейните последствия: живот в семейство Мадоф“ (Truth and Consequences: Life Inside the Madoff Family).

68-годишният Де Ниро възнамерява не само да изиграе ролята на Бърнард Мадоф, но и да участва в продуцирането на филма за него.
Компанията на Мадоф, която е просъществува рекордно дълго – около 20 години – е донесла на своя създател над $50 млрд, преди той да бъде арестуван и осъден, което пък причинява самоубийството на другия му син Марк.
През своята блестяща кариера Де Ниро е представял на екрана много престъпници: след ролята си в „Кръстникът 2“ (The Godfather 2), която му донесе световна слава, той системно се появява в образи на нарушители на закона. Сред най-силните му роли от подобен характер са изиграните под режисурата на Мартин Скорсезе в „Добри момчета“, „Казино“, „Нос Страх“ и др. Разбира се, не бива да се забравят и великолепните му превъплъщения в ганстерски роли във филми на други режисьори, като "Имало едно време в Америка", "Жега" и "Недосегаемите", в който пресъздаде много убедително един от най-жестоките престъпници в историята - Ал Капоне.
Любопитно е, че на Венецианския кинофестивал през 2004 година той не получава почетно италианско гражданство, заради протестите от страна на Силвио Берлускони и на организацията на американците с италиански произход „Синовете на Италия“. Според тях, прочутият актьор носел отговорност за „многократно невярно представяне на екрана на образа италоамериканеца като гангстер и престъпник“. Все пак, Де Ниро получи почетно италианско гражданство само две години по-късно, въпреки тези протести.
Догодина може би ще излезе най-после филмът „Ирландецът“, в който великият актьор отново се снима под режисурата на Скорсезе, за да пресъздаде знаменития наемен убиец Франк Шерън.
Този филм е очакван с огромна надежда от почитателите на звездата, които напоследък се отнасят все по-скептично към изявите на любимия им актьор. Не може да се отрече, че през последните години Де Ниро участва в прекалено много комерсиални филми, които не блестят с особени качества. Въпреки напредналата си възраст, той продължава да се снима активно и графикът му е запълнен за две години напред, през които трябва да излязат по екраните още десетина филма с негово участие. Дано не продължи да ни разочарова...
Източник: The Telegraph
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)