Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

РОБЪРТ ДЕ НИРО РАЗКАЗВА ЗА СВОЯ БАЩА-ГЕЙ В ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ НА HBO


29.05.2014  Текст:  Kastel

документално кино

   

На 9 юни в ефира на HBO ще се състои телевизионната премиера на документалния филм „Спомен за художника Робърт Де Ниро-старши“, представен по-рано тази година на фестивала „Сънданс“ в САЩ.
В тази връзка сп. „Out“, публикува откровено интервю със знаменития актьор, в което той разказва неизвестни до този момент подробности за взаимоотношенията си със своя баща-гей. „Моят баща се стараеше да не докосва тази тема, защото в онези времена хората се отнасяха враждебно към хомосексуалистите, — отбелязва актьорът. — Макар и да не играехме с него бейзбол или други игри, но имахме, все пак, специална връзка“.

Робърт Де Ниро, чиито екранни превъплъщения са обожавани от милиони хора по целия свят, винаги е пазел ревниво тайните на личния си живот. Но най-неочаквано за мнозина, неотдавна решава да наруши това свое правило и да разкаже пред камерата цялата истина за своя баща-гей в 40-минутен документален филм на режисьорите Гита Гандбир и Пери Пелтц (Geeta Gandbhir, Perri Peltz), озаглавен „Спомен за художника Робърт Де Ниро-старши“ (Remembering the Artist: Robert De Niro, Sr.).
Бащата на Де Ниро бил художник-авангардист, който се изявява на нюйоркската авангардна сцена редом с Джаксън Полък и Вилем де Кунинг, но без да постигне тяхната световна известност. През 1942 г. се оженил за майката на бъдещия актьор Вирджиния Адмирал (Virginia Admiral), но само след 4 години бракът им се разпаднал. Сценарият на филма е основан върху дневниците на художника, разкриващи творческите му търсения, вярата му в Бог и терзанията, свързани с неговата хомосексуалност. Робърт Де Ниро-старши умира от рак през 1993 г.
Сега знам за баща си много повече. Майка ми винаги криеше от мене истината за неговата сексуална ориентация, защото тогава бе неприлично да се говори за тези неща“, — споделя Де Ниро. В отговор на въпроса, защо все пак се е съгласил да участва в документален филм за своя баща, актьорът отговаря: „Направих го, заради децата си. Бих искал да се замислят над това, че всяко нещо трябва да се прави своевременно и да не отлагат своите планове, за да не стане прекалено късно“. Освен това, той уточнява, че филмът, който е продуциран от HBO, е станал факт, защото сам е пожелал това. 
Междувременно бе разпространена новината, че Де Ниро ще се снима в новия филм на френския режисьор Оливие Асаяс „Окото на идола“ (Idol's Eye) заедно с Робърт Патинсън (Robert Pattinson), Рейчъл Вайс (Rachel Weisz) и др.

Източници: сп. Out, The Hollywood Reporternydailynews.com

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)