Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

РЕЖИСЬОРЪТ НА "ЕДИН МЪЖ И ЕДНА ЖЕНА" ЩЕ ГОСТУВА НА 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


07.02.2011  Текст:  Kastel

15 София Филм Фест

   

Известният френски режисьор и сценарист Клод Льолуш ще бъде звездата на Френския фокус по време на 15-ия Международен кинофестивал София Филм Фест, който започва от 4 март. Той ще получи лично Наградата на София на Столичната община за своя принос в киноизкуството.
Ретроспектива с филми на Клод Льолуш ще има в Дома на киното между 25 февруари и 3 март.
Клод Льолуш е носител на „Оскар” и „Златна палма“ от фестивала в Кан за шедьовъра си „Един мъж и една жена” (1966). Създал е над 50 филма в кариерата си и продължава да разказва вълнуващи любовни истории. И в най-новия си филм „Толкова много любов” (Ces amours-la) прочутият режисьор не изневерява на себе си. Но този път той ще представи лично своята творба пред публиката на 15-ия София Филм Фест.
Темата за любовта заема централно място в нейния сюжет. Героинята Илва си спомня за своята бурна младост и мъжете, които някога е обичала. Те са били напълно различни, но всеки е повлиял по някакъв начин върху живота ù. В крайна сметка може би не Господ е създал жената, а всеки мъж, когото тя е обичала, я пресъздава отново и отново...
Източник: пресофисът на 15-ия София Филм Фест.

 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)