Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ПРЕМИЕРА НА БЪЛГАРСКИЯ ФИЛМ "КЕЦОВЕ" НА 33-ИЯ КИНОФЕСТИВАЛ В МОСКВА


27.06.2011  Текст:  Kastel

Кецове

   

Снощи (26 юни) в рамките на основната конкурсна програма на 33-ия Московски кинофестивал се състоя премиерата (за журналисти) на новия български игрален филм „Кецове“.

На пресконференцията, посветена на участието на нашия филм в надпреварата за главната фестивална награда „Златен Георгий“, присъстваха неговите режисьори Иван Владимиров и Валери Йорданов, който изпълнява и една от главните роли, а също актьорите Филип Аврамов, Ина Николова (непрофесионална актриса, която учи анимация) и Иво Араков, дебютиращ в киното. Във филма участват още Иван Бърнев, Васил Драганов, Яна Титова, Мариан Вълев, Ива Гочева, Ярослав Петков, Стефан Мавродиев и др.
Оператор е Рали Ралчев, а продуцент „Гала Филм”.

Тази вечер в московския мултиплекс „Октомври“ ще се състои официалната световна премиера на „Кецове“, който българските зрители ще могат да видят през септември. През юли филмът ще бъде представен и на кинофестивала в Карлови Вари в рамките на състезателната програма „На Изток от Запад”.
 

 

 

 

ВАЛЕРИ ЙОРДАНОВ е сърежисьор, сценарист и изпълнител на една от главните роли в „Кецове“, определян от самия него като романтичен екшън. Той е роден на 22 февруари 1974 г. в София, но израства в плевенското село Горник. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. Тренира самбо, бокс и кикбокс, плуване, яздене, стрелба. Професионален ловец. Свири на китара и блус хармоника. Обича дивите места и липсата на хора. Играе в Народния театър. Участва в постановките "Хъшове", "Крал Лир", "Пушката ще гръмне след антракта", "Смъртта на търговския пътник", "Йестърдей", "Алхимикът", "Френският квартал", "Дон Жуан", "С любовта шега не бива" и много други.
Носител е на "Златна роза" за най-добра мъжка роля (заедно с Деян Донков и Иван Радоев) във филма "Емигранти" (2002) и наградата на ФИПРЕССИ за най-добър актьорски пърформанс. Снимал се е още в "Откраднати очи", "Капанът", "Едно пътуване до хоризонта", "Хайка за вълци", "Раци", "Сомбреро-блус", "Трака-трак", "Разследване", "Принцът и просякът" и др.
С четири номинации за "Аскеер", между 2001 и 2004 г. През 2004 г. печели наградата на фондация "Иван Димов" за най-добър млад актьор.
През 2005 г. взема "Аскеер" за водеща мъжка роля за образа на Бръчков в "Хъшове" и наградата на Министерството на културата за развитие и популяризиране на българската култура.

ИВАН ВЛАДИМИРОВ е сърежисьор на филма „Кецове“. Той е роден на 30 януари 1976 г. в Перник. Завършил е НАТФИЗ – специалност Филмова и театрална режисура Работил е като сценарист, монтажист и асистент-режисьор в различни филмови продукции.
С петия си късометражен филм като режисьор „Валсове и танга от село Бела вода” спечелва наградата на Jameson от София Филм Фест през 2007 г.
„Кецове“ е неговият дебютен пълнометражен филм.
Източник: официалният сайт на 33-ия Московски кинофестивал.Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации