Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ПОСЛЕДНО СБОГОМ НА КОСТА ЦОНЕВ


28.01.2012  Текст:  Kastel

СТАТИИ

   

Сбогувахме се с големия български актьор Коста Цонев, починал в сряда (25 януари) на 82-годишна възраст. На поклонението пред тленните му останки, състояло се на 27 януари в Народния театър "Иван Вазов", присъстваха роднини, близки, приятели, колеги и почитатели на легендата на българското кино и театър. 

Миналата година той получи две престижни награди за цялостно творчество и големия си принос в българската култура: "Аскеер" и "Златен век" с огърлие.

Сред най-запомнящите се екранни превъплъщения на Коста Цонев са тези във филмите: "Сватбите на Йоан Асен", "Жребият", "Няма нищо по-хубаво от лошото време", "Господин Никой", "Умирай само в краен случай", "Тайфуни с нежни имена", "Бъди щастлива, Ани", "Басейнът", "Голямата победа", "История с куче без куче" и "Дом за нашите деца".

Самият той обаче определя ролята си в телевизионния мюзикъл „Човекът от Ла Манча“ за ролята на своя живот. „Тази роля сякаш открай време е била заложена дълбоко в мен. Тя покри артистичните ми мечти, моето художествено кредо“, - казва още Коста Цонев.
Той бе един от най-обичаните български актьори.
Вечна му памет!Коментари (0)


     

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)