Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

"ПОД ПРИКРИТИЕ" Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА JAMESON ЗЛАТНА БЛЕНДА


11.11.2013  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

Големият победител от първите в историята награди Jameson Златна Бленда е телевизионният сериал „Под прикритие“.
Криминалната поредица спечели общо 7 статуетки, сред които и двете отличия в престижната категория „Най-добър сериал на годината“, едновременно според мнението на публиката и на журито от журналисти, блогъри и киномани. Звездата от сериала Захари Бахаров пък има заслугата за още три от призовете – в категориите „Лошото момче на България“, „Най-запомняща се реплика“ и „Най-гореща двойка“ заедно с Милена Николова – Миленита с екранните си изяви като Иво и Ади.
В комедийните категории над всички бе „Столичани в повече“ – гласовете на зрителите „коронясаха“ Любомир Нейков за ролята на Рангел Чеканов за „Крал на комедията“, а титлата „Кралица на комедията“ получи примата Стоянка Мутафова с екранната си изява на баба Марийка в забавната продукция. Битката за комедийната корона при дамите беше изключително оспорвана, а разликата между Мутафова и нейната подгласничка – Татяна Лолова в ролята на Мама Еми в „Домашен арест”, бе едва 10 гласа.
С превъплъщението си на Божура Джевезова в „Дървото на живота” Теодора Духовникова заслужи признанието на зрителите и първото място в категорията „Фаталната жена на България“, а с това единствената награда за „българската сага“ от тазгодишната кампания. Също с една „златна бленда“, за „Откритие на годината“, си тръгнаха и младежите от групата „Революция Z“ и едноименния сериал.
Освен статуетките за „най-добър сериал“ и призовете за Захари Бахаров, екипът на „Под прикритие“ заслужи гласовете на публиката и в още две категории – „Най-грабваща история“ (Любовта на Ади и Косъма, убийството на Косъма) и „Най-добра екшън сцена“ (Преследване с коли).
За разлика от продукциите на малкия екран, при филмите оценката на публиката и журито не бе така единодушна – за най-добра лента на изминалата година зрителите избраха „Чужденецът“, а журито даде своя вот за „Цветът на хамелеона“, който изпревари класирания на втора позиция „Аве“.
Официалната церемония по връчването на статуетките в Sofia Event Center събра в събота вечерта над 500 гости, сред които почти всички номинирани звезди, фенове и приятели на Jameson, както и редица големи имена в киногилдията и родния шоубизнес – от Николай Волев и Димитър Митовски, през Елена Петрова, Вики Терзийска, Хилда Казасян и Китодар Тодоров, до Владо Пенев, Христо Мутафчиев и много други. Председателят на Съюза на артистите в България бе един от първите гости на събитието и аплодираше всяка награда, а компания му правеше Наско от БТР. Краси Ранков и Станимир Гъмов връчиха наградата за „най-добра екшън сцена“ като командоси с истински оръжия, а Любо Нейков и Ненчо Илчев застинаха в страстна целувка, за да докажат, че и те са „гореща двойка“. Елена Петрова призова всички в гилдията да правят нещата „със сърце“, от сцената се чу и призив за #оставка, а големият победител от вечерта, Димитър Митовски, завърши с победоносно вдигнати ръце и „rock&roll”.
Официалната церемония по връчването на статуетките в Sofia Event Center бе кулминацията на Jameson Златна Бленда 2013 – първите зрителски награди за филми и сериали. В рамките на месец октомври хиляди фенове на любимите продукции от малкия и големия екран дадоха своя глас в единадесетте нетрадиционни категории, а общо 15 продукции се бореха за зрителското одобрение. Повече за първото издание на конкурса, всички спечелили номинации и подробности за церемонията можете да намерите на официалния сайт (http://jamesonzlatnablenda.bg) и на страницата на марката във facebook. Организаторите от Jamеson обещават, че ще продължат да подкрепят киното не само в глобален мащаб, но и у нас, а амбицията е „златните бленди“ да се превърнат в ежегодна кампания, която отличава най-заслужилите родни продукции на малкия и големия екран.

Източник: официалният сайт на Jameson Златна бленда 2013Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации