Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ПОЧИНА ПИТЪР ФОЛК - ЛЕГЕНДАРНИЯТ ДЕТЕКТИВ ОТ СЕРИАЛА "КОЛОМБО"


25.06.2011  Текст:  Kastel

кончина

   

В САЩ на 83-годишна възраст почина Питър Фолк – прочутият изпълнител на ролята на лейтенант Коломбо от едноименния тв-сериал. Той е издъхнал в четвъртък (23 юни) вечерта в дома си в Бевърли Хилс.
Още в края на 2009 г. състоянието на страдащия от болестта на Алцхаймер актьор бе много тежко. За него се грижи до последния момент дъщеря му Катрин, която е частен детектив в реалния живот, за разлика от баща си, представил на телевизионния екран един от най-популярните образи на детективи.
Болестта на актьора е била в толкова напреднал стадий, че напоследък той не можел да разпознава никого от своите близки.
Както е известно, сериалът „Коломбо“, в който Фолк изпълнява ролята на едноименния детектив- чешит, започва още през 1971 г., а последният му епизод е заснет през 2003 г. Някъде по това време звездата се разболява от Алцхаймер.
У нас телевизионната поредица, с който ще го запомнят родните зрители, е излъчвана още по времето на социализма по БНТ, а впоследствие и по „Диема“, „Фокс крайм“ и „AXN крайм“.
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации