Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

ОНЛАЙН ГРУПАТА "ПРЕПОРЪЧАЙ ФИЛМ" ИЗЛЪЧИ СВОИ ГОДИШНИ КИНОНАГРАДИ


04.03.2015  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

На тържествена церемония, състояла се снощи в зала 5 на НДК, онлайн групата във Фейсбук „Препоръчай филм“ излъчи своите победители за новоучредените награди „CineMouse“.

За най-добър филм беше избран „Бърдмен”, в конкуренция със заглавия като “Юношество” и “Интерстелар”. Съревнованието за най-добър режисьор бе спечелено от Алехандро Гонсалес Иняриту за „Бърдмен“, който се наложи в конкуренция с Ричард Линклейтър („Юношество“), Уес Андерсън („Гранд хотел Будапеща“), Ларс Фон Триер („Нимфоманка“) и Кристофър Нолън („Интерстелар“). Наградата за главна мъжка роля спечели Матю Макконъхи за „Клубът на купувачите от Далас“, а за най-добра женска роля – Кейт Бланшет за изпълнението си в „Син жасмин“. За поддържащи роли бяха отличени Джаред Лето за „Клубът на купувачите от Далас“ и Патриша Аркет за „Юношество“.
В категорията „Най–добър български филм“ победител излезе „Отчуждение“ на режисьора Милко Лазаров, който се наложи в конкуренция с „Потъването на Созопол“ на Костадин Бонев и „Виктория“ на Майя Виткова (отличени със специална награда от „Салла естейт“).
Групата „Препоръчай филм“, която вече надхвърли 9000 души, е създадена преди 5 години във „Фейсбук“ от журналиста Петър Айолов. Сред най-активните членове на тази общност е актрисата Касиел Ноа Ашери, която е и сред инициаторите за учредяването на наградите „CineMouse“.
Източник: clubz.bg
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)