Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

НОМИНАЦИИ ЗА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА АМЕРИКАНСКАТА АКТЬОРСКА ГИЛДИЯ


15.12.2011  Текст:  Kastel

номинации

   

Гилдията на американските актьори (SAG) обяви претендентите за 18-тите си годишни филмови награди (18th Annual Screen Actors Guild Awards), които ще бъдат връчени на 29 януари 2012 г. в Лос Анджелис.
Обикновено носителите на тези отличия триумфират малко по-късно и на церемонията по връчване на оскарите.
Най-голямата изненада тази година бе в номинациите за най-добро изпълнение на мъжка роля, където сред претендентите за престижното отличие се нареди и мексиканският актьор Демиан Бичир – изпълнител на главната роля във филма на Крис Уейз „По-добър живот“ (A Better Life).
SAG номинира също Жан Дюжарден и Беренис Бежо за ролите им черно-белия френски ням филм „Артистът“, което е изключително признание, защото много рядко се случва чуждестранни актьори да попаднат сред кандидатите за толкова значими американски награди.
От друга страна обаче е доста изненадващо отсъстствието сред номинираните на чудесни британски актьори, като Майкъл Фасбендър и Гари Олдман, които се очаква да бъдат сред претендентите за „Оскар“, заради превъзходните си изпълнения в „Срам“ и „Дама, поп, асо, шпионин“.
На Демиан Бишир и Жан Дюжарден ще им бъде трудно да се съревновават с холивудските звезди Леонардо Ди Каприо, Джордж Клуни и Брад Пит, направили поредните си изключителни превъплъщения във филмите: „Дж. Едгар“, "Потомците" и "Кешбол".
За Брад Пит това е втора номинация за награда от SAG, след като преди това имаше възможност да я спечели за ролята си във филма „Странният случай с Бенджамин Бътън“.
До момента Джордж Клуни е получавал три пъти награди на SAG, но всичките са за участията му в ансамблови изпълнения в драматичен сериал („Спешно отделение“). А като изпълнител на главна роля досега е бил номиниран за ролите си в „Майкъл Клейтън“ и „Високо в небето“. Леонардо Ди Каприо пък е бил номиниран за ролите си в „Авиаторът“, „Кървав диамант“ и „От другата страна“.
В номинациите за най-добра актриса няма изненади, защото всички най-достойни заслужено намериха място сред претендентките. Борбата между Мерил Стрийп, Глен Клоуз, Тилда Суинтън, Мишел Уилямс и Вайола Дейвис обещава да бъде  много оспорвана, но според моята прогноза ще бъде спечелена от легендарната Мерил Стрийп.

Номинациите в двете основни категории:

НАЙ-ДОБЪР АКТЬОР

Демиан Бишир — „По-добър живот“ (A Better Life);
Леонардо Ди Каприо — „Дж. Едгар“ (J. Edgar);
Жан Дюжарден — „Артистът“ (The Artist);
Джордж Клуни — „Потомците“ (The Descendants);
Брад Пит — „Кешбол“ (Moneyball);

НАЙ-ДОБРА АКТРИСА

Вайола Дейвис — „Южнячки“ (The Help);
Глен Клоуз — „Алберт Нобс“ (Albert Nobbs);
Мeрил Стрийп — „Желязната лейди“ (The Iron Lady);
Тилда Суинтън — „Трябва да поговорим с Кевин“ (We Need To Talk About Kevin);
Мишел Уилямс — „Моята седмица с Мерилин“ (My Week With Marilyn).
Списъка с имената на всички номинирани в останалите категории може да намерите тук.
Източник: indiewire.com
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации