Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

НАГРАДИТЕ НА НЮЙОРКСКИТЕ КИНОКРИТИЦИ ЗА 2011 ГОДИНА


02.12.2011  Текст:  Kastel

НОВИНИ

   

„Артистът“ на Мишел Азанависиюс бе обявен за филм на годината от общността на нюйорските кинокритици (New York Film Critics Circle).

По-рано през тази година френският черно-бял ням филм предизвика фурор на кинофестивала в Кан, където изпълнителят на главната роля в него Жан Дюжарден бе отличен с наградата за най-добър актьор. Много е вероятно именно „Артистът“ да триумфира и утре вечер в Берлин на 24-ата церемония по връчване на европейските филмови награди. На своята церемония кинокритиците от Ню Йорк удостоиха с наградата за най-добър режисьор именно Мишел Азанависиюс – създателят на филма „Артистът“.

Наградите за най-добри актьори на годината получиха Мерил Стрийп за ролята й в биографичния филм за Маргарет Тачър „Желязната лейди“ и Брад Пит за неговите превъплъщения в „Дървото на живота“ и „Кешбол“ (Moneyball).
Ако се вярва на твърдението, че много често отличените от нюйоркските кинокритици печелят впоследствие и награди „Оскар“, можем да очакваме, че на 84-ата церемония по връчване на наградите на Американската филмова академия, която ще се проведе на 26 февруари 2012 година, сред победителите ще бъдат именно Мерил Стрийп и Брад Пит.
Общността на нюйорските кинокритици (NYFCC) e създадена през 1935 година и оттогава до днес ежегодно обявява своите награди в края на ноември. Този път го направи чрез социалната мрежа Twitter. За онези, които може да са забравили, припомням, че миналагодишният избор на нюйорските ккинокритици бе филмът „Социалната мрежа“ на Дейвид Финчър.
Пълният списък на тазгодишните награди на NYFCC:

Източник: aceshowbiz.com , nyfcc.comКоментари (1)


      

Други 

Подобни публикации