Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

НАГРАДИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ФИЛМОВА АКАДЕМИЯ ЗА 2010


26.05.2011  Текст:  Kastel

Подслон

   

На тържествена церемония, проведена в кино „Люмиер“ Българската филмова академия раздаде за втора поредна година своите награди. За тях се състезаваха 16 игрални, 30 документални и 7 анимационни филма, които са били представяни публично у нас през периода от 1 януари до 31 декември 2010 г.

„Подслон“ бе обявен за най-добър игрален филм на 2010 г. Неговият режисьор Драгомир Шолев, който дебютира в игралното кино, получи и наградата за режисура.
Преди два месеца „Подслон“ бе отличен с Голямата награда и на 15-ия международен София Филм Фест. Филмът излиза по екраните от 10 юни.
Режисьорът на „Стъпки в пясъка“ Ивайло Христов пък получи наградата на „Евробет“ – компанията, която е генерален спонсор на церемонията.
Писателят Георги Мишев бе отличен с Голямата награда на Българската филмова академия за цялостно творчество.
„Държавниците не трябва да забравят, че трябва да има кино, защото иначе и държавата ще отиде на кино, а и ние с нея“, заяви той при получаването на наградата.
Призът за главна мъжка роля бе връчен на Мариан Вълев за ролята му в „Лов на дребни хищници“; а наградата за главна женска роля получи Светлана Янчева за своето изпълнение в „Светото семейство“.
Всичките носители на наградите на Българската филмова академия за 2010 г. може да видите тук.
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации