Регистрация | Забравена парола
Моля въведете вашите потребителско име и парола.

НАГРАДИТЕ НА 56-ия МЕЖДУНАРОДЕН КИНОФЕСТИВАЛ В ЛОНДОН


21.10.2012  Текст:  Kastel

Марион Котияр

   

Главната награда на 56-ия международен кинофестивал в Лондон спечели „РЪЖДА И КОСТИ“ (RUST AND BONE) - новият филм на френския режисьор Жак Одиар. Журито, ръководено от известния британски сценарит и режисьор Дейвид Хеър, аргументира своето решение с „уникалното майсторство“ на творбата, наситена с болка, насилие и любов. Впрочем, Жак Одиар триумфира за втори път в Лондон, след като преди три години там бе отличен предишният му филм „Пророкът“ (Un prophète).
„Ръжда и кости“ е основан върху краткия едноименен разказ на писателя Крейг Дейвидсън и разказва историята на 25-годишен боксьор, чиято кариера е на път да се срине, заради счупване на кост в ръката. Но всичките му проблеми остават на заден план, след като се влюбва в млада жена (актр. Марион Котияр), дресировчик на косатки, станала инвалид в резултат на нещастен случай.
Наградата за най-добър дебют (SUTHERLAND AWARD) бе присъдена на филма „ЗВЕРОВЕТЕ НА ДИВИЯ ЮГ“ (BEASTS OF THE SOUTHERN WILD) на американския режисьор Бен Зайтлин.
За най-добър британски дебют бе обявен филмът на Сали Ел Хосейни (Sally El Hosaini) „МОЯТ БРАТ ДЯВОЛЪТ“ (MY BROTHER THE DEVIL).
Наградата Гриърсън за най-добър пълнометражен документален филм бе връчена на Алекс Гибни – режисьор и сценарист на филма „MEA MAXIMA CULPA: SILENCE IN THE HOUSE OF GOD“.
През последните години Лондонският кинофестивал се е превърнал в едно от най-значимите събития в света на киното. Той се провежда ежегодно от 1957 г. насам под егидата на Британския филм институт (BFI).
Източник: thefancarpet.com
 Коментари (0)


      

Други 

Подобни публикации

 

    
    КИНОТО НА ПРЕХОДА – ВЧЕРА И ДНЕС
    (видео подкаст)